Murray, care a pierdut mai multe partide în primul tur, după ce a ajuns în finala turneului de Mare Şlem de la Australian Open, a fost învins clar de numărul 33 mondial, Philipp Kohlschreiber, cu scorul de 6-2, 6-1.

Cap de serie numărul trei al turneului, Murray a atins semifinalele la Monte Carlo anul trecut, însă, ieri, a pornit cu stângul în primul meci jucat pe zgură în acest sezon, cedând în faţa germanului în vârstă de 26 de ani.

Într-o altă partidă jucată ieri, spaniolul Rafael Nadal a obţinut cea de-a 28-a victorie consecutivă la Monte Carlo, zdrobindu-l pe olandezul Thiemo de Bakker, scor 6-1, 6-0. Cap de serie numărul doi, Nadal caută cel de-al şaselea succes consecutiv în Principatul monegasc, ultima înfrângere a sa la Monaco fiind cea din 2003, în turul trei al competiţiei, când a cedat în faţa argentinianului Guillermo Coria.

Novak Djokovici, principalul favorit al turneului, a trecut în primul tur de francezul Florent Serra, şi îl va întâlni pe elveţianul Stanislas Wawrinka, omul care l-a învins pe Victor Hănescu.