urtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Horea” al Judeţului Mureş, Mihai Gagyi, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că 23 de persoane din comuna Apold, între care cinci copii, au fost evacuate în ultimele 24 de ore din cauza alunecărilor de teren, potrivit mediafax.ro.

Conform sursei citate, trei case au fost complet distruse, cu gospodării cu tot, iar alte trei sunt în pericol.  ”Au fost salvate o parte dintre bunuri şi animale, iar 15 persoane au fost cazate la sala de sport din localitate, în timp ce restul au ales să rămână la rude”, a precizat sursa citată.

Conform autorităţilor, casele distruse nu aveau fundaţii şi erau construite lângă un pârâu din comună, al cărui nivel a crescut foarte mult în ultimele zile.  Alunecările de teren au mai afectat un drum din localitate, pe o porţiune de aproximativ 50 de metri. Autorităţile vor supraveghea zona în următoarele zile, urmând să stabilească dacă există riscul să se producă şi alte alunecări de teren.