Munti, acuzat de calicie şi de blaturi

Munti, acuzat de calicie şi de blaturi

Dorinel Munteanu este "zugrăvit" în culori cenuşii de patronii echipelor pe care le-a antrenat. Cornel Penescu, de la FC Argeş, îi reproşează că e ahtiat după bani şi îi impută prietenia cu Steaua.

Până să ajungă la Steaua, Dorinel Munteanu s-a despărţit cu scandal de toate echipele pe care le-a pregătit în Liga I la fotbal: CFR Cluj, FC Argeş şi FC Vaslui. Viitorul tehnician al „roş-albaş- trilor“ este prezentat de patronii cu care a lucrat drept un tip ahtiat după bani şi cu un caracter îndoielnic (i se pun în cârcă blaturi cu Steaua şi plecări intempestive din cantonament).

Primul episod s-a consumat la Cluj. „Munti“ era antrenor la CFR, înregistrase performanţe remarcabile în Cupa UEFA Intertoto (calificarea în finală), dar goana după bani a fost mai puternică în cazul lui. Dorinel a fugit din cantonamentul CFR-ului, pentru un contract mai bănos la FC Argeş, fără să-şi anunţe superiorii. Iuliu Mureşan, preşedintele campioanei, povesteşte: „A plâns în faţa jucătorilor şi a zis că pleacă, dar pe mine nu m-a anunţat. A lăsat echipa de izbelişte. Eram preşedinte, dar am aflat de la alţii despre plecarea lui Dorinel. Oricum, acolo, la Steaua, va fi secund, că de echipă se va ocupa altcineva“.

La vremea respectivă, Arpad Paszkany îşi explica de ce Dorinel Munteanu a dat bir cu fugiţii la FC Argeş, susţinând că avea datorii mari la firma sa de transport „SC Munti Spedition SRL“: „A lăsat firma în grija unui prieten, iar acesta a dus-o la faliment. Dorinel cumpărase 10 camioane şi autobuze în leasing şi trebuia să plă- tească ratele“.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Nu şi-a jucat şansele în mod corect“

Cornel Penescu, patronul de la FC Argeş, prezintă alt aspect al dezertării lui Dorinel de la CFR. „Dorinel mi-a povestit de ce a plecat de la Cluj. Cei de la CFR ar fi vrut, cică, să trântească meciul de pe teren propriu cu Rapid şi i-au spus lui Dorinel să o lase mai moale. Dorinel nu a vrut, fiindcă e stelist, iar Rapid era în luptă cu Steaua“, a dezvăluit, pentru EVZ, patronul piteştenilor.

Acelaşi Penescu vorbeşte cum a ajuns în situaţia de a-l demite pe Dorinel Munteanu: „L-am dat afară după meciul cu Steaua. Mi-am dat seama că echipa antrenată de el nu şi-a jucat şansele în mod corect. La plecare i-am dat 350.000 de euro ca să mă ducă în «B»! La CFR avea salariu de 70.000-80.000 de euro pe sezon“.

DE UNDE I SE TRAG TOATE

„Nu a cedat patimii pentru Steaua“

Penescu ştie de ce recordmenul de selecţii de la echipa naţională a intrat în colimatorul tuturor patronilor. „«Munti» a greşit că nu a cedat patimii şi iubirii lui pentru Steaua. Aşa s-a întâmplat şi în perioada în care a fost antrenor la FC Vaslui. N-aş mai lucra cu Dorinel, fiindcă n-a fost corect cu mine. M-a îngropat, deşi i-am dat bani foarte mulţi. Eram mai naiv atunci. Totuşi, cred că Gigi Becali a făcut o alegere bună cu Dorinel. E antrenor mai bun decât Lăcătuş şi Hagi“, a mai spus Penescu pentru EVZ.

„AVOCAT“

Gheorghe Mihali: „Au existat nebuloase la meciul cu Jiul Petroşani“

Gică Mihali este prieten cu Dorinel Munteanu din perioada în care cei doi erau colegi la Dinamo şi la echipa naţională. Cum era de aşteptat, Mihali a sărit în apărarea celui căruia i-a fost „secund“ la CFR Cluj, la FC Argeş şi, acum, la Universitatea Cluj. Mihali a detonat alte „bombe“, dând de înţeles că piteştenii au făcut blat cu Jiul Petroşani.

„Pe Dorinel îl cunosc de 21 de ani, iar timp de şapte-opt ani am stat în cameră cu el. Sunt inconştienţi cei care susţin că el a făcut blaturi. Îi reamintesc domnului Penescu faptul că Dorinel a preluat echipa FC Argeş după 11 înfrângeri consecutive. Multe nebuloase au existat la partida cu Jiul Petroşani, din ultima etapă a turului. Ştiu asta de la oameni din club şi din oraş!“.

„Dorinel vrea mereu să câştige. Când am bătut Steaua, cu CFR, de ce n-a zis nimeni nimic? Ca să faci blat, trebuie să vorbeşti în prealabil cu jucătorii echipei tale ca s-o lase mai moale, nu? Dacă există un singur fotbalist căruia Dorinel i-a spus s-o lase mai moale, să zică!“. (Daniel Conţescu)