Formaţia FC Barcelona a câştigat la pas, sâmbătă seară, derby-ul cu Real Madrid, scor 3-1, de pe "Santiago Bernabeu", însă Jose Mourinho a contestat superioritatea catalanilor, dând vina pe ghinion pentru înfrângere.
Madrilenii au deschis scorul în primul minut de joc, prin Karim Benzema, după o gafă de proporţii a portarului Victor Valdes.
Visele gazdelor au fost spulberate de chilianul Alexis Sanchez, care a finalizat cu sânge rece o pasă magistrală a lui Lionel Messi.
Xavi Hernandez a marcat cu noroc pentru 2-1, în timp ce Cesc Fabregas a stabilit scorul final după un contra-atacfulger al Barcelonei, care a egalat-o pe Real în fruntea clasamentului din Primera Division. Trupa din capitala Spaniei are însă un meci mai puţin disputat.
Nervi în "El Clasico": Marcelo a refuzat să îl salute pe Pique
"Norocul este o parte importantă a fotbalului. Când ai 1-0 şi ai ocazia să marchezi printr-un jucător de clasa lui Cristiano Ronaldo, însă nu o faci, atunci înseamnă că ai ghinion. Al doilea gol al Barcelonei a venit după o deviere. Eu numesc asta noroc! Ar fi trebuit să egalăm la doi, însă, la faza următoare, ei au marcat pentru 3-1. Norocul ne-a jucat feste şi atunci", a declarat, după meci, Jose Mourinho.
Portughezul a câştigat o singură dată în faţa catalanilor de când o antrenează pe Real, în finala Cupei Spaniei din sezonul trecut.

Derby-ul nu a fost lipsit de incidente, brazilianul Marcelo refuzând să îi strângă mâna lui Pique la finalul meciului.