Creatorul jocului Balena Albastră: “Am vrut să curăţ lumea de oameni care fac rău societăţii”

Creatorul jocului Balena Albastră: “Am vrut să curăţ lumea de oameni care fac rău societăţii”

Jocul care împinge tinerii la sinucidere continuă să câştige noi adepţi, chiar dacă iniţiatorul proiectului este arestat de patru luni. Acesta le-a declarat ziariştilor de la un ziar din Sankt Petersburg că a creat acest joc pentru a curăţa lumea care fac rău societăţii. Şi mai şocant este că psihiatrii care l-au consultat pe Philipp Budeikin în închisoare l-au declarat perfect sănătos.

Philipp Budeikin, iniţiatorul jocului Balena Albastră, a stat de vorbă cu ziariştii de la site-ul St.Petersburg.ru chiar înainte de a fi arestat. Tânărul de 21 de ani a vorbit pe chat cu ziariştii la jumătatea lunii noiembrie. Pe 16 noiembrie el a fost arestat în Sankt Petersburg. În discuţia cu reporterii Budeikin a recunoscut foarte senin că împinge tinerii la sinucidere.Da! Nu-ţi face griji, o să înţelegi. Toţi înţeleg. Mor fericiţi. Le dau tot ce nu pot avea în viaţa reală: căldură, înţelegere şi comunicare", le-a spus acesta jurnaliştilor. Şi mai şocant este motivul pentru care a început acest proiect. Tânărul de 21 de ani povesteşte că primul site s-a numit F57 şi a fost creat pentru a curăţa lumea de oameni care fac rău societăţii. "Totul a început în 2013. Am vrut să curăţ lumea de oameni care fac rău societăţii. Am creat F57. Şi a atras oameni”, susţine Budeikin. În 2014 site-ul a fost interzis aşa că a regândit tot proiectul.

Vina primei victime: era sectantă

Aşa apărut jocul Balena Albastră, despre care se estimează că a împins la sinucidere peste 130 de adolescenţi până acum. Prima victimă a fost o tânără de 16 ani, care avea pseudonimul Rina Palenkova. Fata s-a sinucis în 23 noiembrie 2015, devenind idolul mai multor adolescenţi. La întrebarea care a fost greşeala fetei, singura vină indicată de coordonatorul jocului a fost aceea că era sectantă. Budeikin detaliază totuşi în interviu cazul altui adolescent. "Era student. Nu avea decât un părinte, erau săraci, mama îl bătea, iar în timpul liber omora câini. Aşa că a fost mai bine pentru toată lumea, în special pentru el!", a declarat administratorul grupurilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

După ce se taie cu obiecte ascuţite, tinerii nu mai pot ieşi din joc

Tot el povesteşte şi cum decurge sinistrul joc: "Este necesar ca sarcinile să fie efectuate aşa că vorbesc cu ei despre ei înșiși, comunicăm. În cursul acestui dialog, devine clar cine este cine”. După aceea urmează o discuţie pe skype în care îşi cunoaşte mai bine “victimele” şi în urma căreia ia decizia dacă subiectul va fi împins la sinucidere sau nu. “Cu cât tânărul este mai obosit şi nu doarme noaptea, cu atât mintea lui devine mai accesibilă", explică Budeikin una dintre cele mai importante sarcini ale jocului, aceea ca victima să se trezească noaptea la o anumită oră şi să asculte muzică tristă. O alt element important în joc este dovada că adolescenţii şi-au îndeplinit sarcinile. “Una dintre sarcini este să se taie cu obiecte ascuţite şi să trimită fotografii cu dovada acţiunii. În acest punct sunt prinşi în mreje şi nu mai pot ieşi din joc”, a povestit el.

A fost declarat psihic sănătos

Budeikin a fost consultat în timpul arestului de mai mulţi psihologi ruşi. Aceştia spun că prin acest joc tânărului le distruge încrederea în sine şi instinctual de autoconservare viitoarelor victime. Interesant este că, în urma interviurilor, medicii ruşi l-au declarat perfect sănătos din punct de vedere psihic. El a mărturisit că a avut parte de o "copilărie dificilă". El este acuzat de incitare la sinucidere. El şi colaboratorii săi au creat opt ​​comunităţi virtuale în reţeaua socială "VKontakte", un site rusesc asemănător Facebook.