Ludovic Orban spune că finalizarea demersului legat de moțiunea de cenzură „mai depinde de câteva discuții dar este posibil în cursul săptămânii viitoare să fie depusă moțiunea de  cenzură”, potrivit realitatea.net.

Liderul PNL a precizat că „preferința” liberalilor, dacă moțiunea trece, este pentru declanșarea de alegeri anticipate.”Dacă nu, PNL este pregătit în orice moment să-și asigure răspunderea guvernării”, a precizat Ludovic Orban. În opinia lideruluii PNL , variantele posibile sunt încercarea de a declanșa anticipate, prin respingerea în Parlament a două guverne, dar acest scenariu presupune menținerea ca interimar a Guvernului Dăncilă sau un guvern de tranziție care să administreze alegerile prezidențiale și ulterior un scrutin anticipat.

„Nu există un consens în momentul de față”, a precizat Ludovic Orban, dar „obiectivul fundamental este să dăm jos acest guvern care pune în pericol România”.

Orban a spus că doar o moțiune de cenzură duce la căderea Guvernului, în condițiile în care chiar și dacă Viorica Dăncilă vine în fața Parlamentului și nu obține un vot de încredere „guvernul nu cade pur și simplu” ci „rămâne în componența în care este astăzi”.