Evenimentul Zilei > Actualitate > Caz incredibil! Moştele unui SFÂNT au fost găsite în GUNOI
Caz incredibil! Moştele unui SFÂNT au fost găsite în GUNOI

Caz incredibil! Moştele unui SFÂNT au fost găsite în GUNOI

O companie de deșeuri din Londra a avut o surpriză ieşită din comun când a descoperit în gunoiul selectat un relicvariu ce conținea un os al Sfântului Clement.

O companie de deșeuri din Londra a avut parte de o descoperire surpriză săptămâna trecută, când a descoperit un relicvariu în gunoi, care conținea un os al Sfântului Clement. Compania, care a postat descoperirea pe site-ul lor  a declarat că nu a putut identifica locația exactă a relicvei, dar știu că a fost colectată din gunoaie undeva în centrul Londrei,  titrează Crux Now.

"Vă puteți imagina uimirea noastră când am realizat că echipele noastre au găsit oase aparținând unui papă – nu este ceva la care să te aştepţi în genul nostru de activitate", a declarat James Rubin, proprietarul Enviro Waste, într-o declarație pentru presă.

Sfântul Clement a devenit discipol al Sf. Petru și Pavel. Se crede că Sf. Clement a fost convertit de la iudaism la creştinism.  În jurul anului 90, a fost ridicat în poziția de papă, după Petru, Linus și Cletus. Potrivit unui document el a murit în exil în timpul domniei împăratului Traian, care l-a alungat pe Clement în Crimeea și l-a ucis.

Până în prezent, nimeni nu s-a adresat pentru a pretinde relicva, a spus Rubin pentru Huffington Post. El a adăugat că el caută ajutorul unui laborator din Regatul Unit pentru a primi cartea relicvei pentru a testa autenticitatea sa. Fragmentul oaselor este încapsulat şi sigilat în ceară și include o inscripție "din oasele Sfântului Clement, Papă și Mucenic".

Pe site-ul lor, Enviro Waste au creat o cutie de sugestii electronice, cerând publicului să să-şi spună părerea despre unde ar trebui să fie ultimul loc de odihnă al moaştelor.  "Dorim sa gasim locul cel mai potrivit pentru odihna finală, motiv pentru care cerem ajutor din partea publicului", a spus Rubin.  Până în prezent, sugestiile au inclus Muzeul Britanic sau Biserica Sf. Clement din Roma, mai notează sursa menţionată.