Evenimentul Zilei > International > MOSCOVA nu ia în SEAMĂ guvernul Republicii MOLDOVA în problema TRANSNISTRIEI
MOSCOVA nu ia în SEAMĂ guvernul Republicii MOLDOVA în problema TRANSNISTRIEI

MOSCOVA nu ia în SEAMĂ guvernul Republicii MOLDOVA în problema TRANSNISTRIEI

Opinia guvernului de la Chișinău cu privire la prezența militară rusă pe teritoriul Republicii Moldova nu are nicio importanță pentru Kremlin, declară vicepremierul rus Dmitri Rogozin, care mai spune că Moscova nu va admite lichidarea așa-zisei misiuni de menținere a păcii din Transnistria.

„Noi nu vom admite degradarea statutului Transnistriei, unde locuiesc conaționalii noștri, și nu vom accepta desființarea misiunii noastre de pacificare”, a scris Rogozin într-un mesaj pe pagina sa de Facebook, postat în replică la solicitarea premierului Pavel Filip cu privire la asigurarea unui „coridor verde” prin Ucraina necesar pentru retragerea trupelor ruse.

Nu ne facem niciun fel de iluzii cu privire la situația reală din Republica Moldova, Guvernul căreia este controlat de manipulatorul și mafiotul Vlad Plahotniuc”, scrie Dmitri Rogozin.

Potrivit oficialului rus, Moscova caută și găsește soluții pentru „toate provocările Chișinăului și Occidentului pentru a agrava blocada acestei republici nerecunoscute (Transnistria – n.red.)”.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: