Evenimentul Zilei > International > Moş Crăciun, conferinţă la Copenhaga. Ce năzbâtii au pus la cale Moşi Crăciunii din lumea întreagă
Moş Crăciun, conferinţă la Copenhaga. Ce năzbâtii au pus la cale Moşi Crăciunii din lumea întreagă

Moş Crăciun, conferinţă la Copenhaga. Ce năzbâtii au pus la cale Moşi Crăciunii din lumea întreagă

Nu mai puţin de 150 de Moş Crăciuni din întreaga lume, cu impozante bărbi albe şi îmbrăcaţi din cap până în picioare în tradiţionalele costume roşii, participă la conferinţa anuală desfăşurată în capitala Danemarcei, potrivit agerpres.

În spiritul deschiderii lucrărilor celui de-al 61-lea congres, mulţi dintre participanţi – unii veniţi de la mare distanţă, din Japonia sau Statele Unite – au plonjat în mare, spre amuzamentul celor care s-au atrâns ca la urs pe ţărm să privească ineditul bălăcit al Moş Crăciunilor.

Evenimentul, care este prevăzut a se desfăşura pe o perioadă de trei zile, le va prilejui Moş Crăciunii o vizită la statuia Micii Sirene, locul de desfăşurare al unei parade, dar şi o întrecere la fel de inedită în cadrul Campionatului Mondial de sărituri peste obstacole în care vor concura Moş Crăciunii de pretutindeni.

''În mod normal, noi, Moş Crăciunii, lucrăm singuri'', spune moşul Ian Tom, de 67 de ani, din Scoţia, care participă pentru a şasea oară la eveniment. ''Suntem ca o mare familie, dar o familie în care ne înţelegem foarte bine'', a adăugat acesta. Pentru moş Douglas, de 60 de ani, din Washington D.C., care a participat la 12 ediţii ale convenţiei, sentimentul internaţional al evenimentului îl face să se întoarcă de fiecare dată.

''Este interesant cum, atunci când cunoşti alţi oameni, cultura lor începe să te influenţeze, iar cultura ta să-i influenţeze pe ei. Spre exemplu, multe dintre costumele de Moş Crăciun din prezent nu mai sunt cele gri tradiţionale daneze. Au fost americanizate, iar, într-un fel, este păcat”, a mărturisit Moşul Douglas, citat de sursă.