Evenimentul Zilei > Economie > MOGULII MORȚI de pe WALL STREET. Înmormântarea lui GEORGE SOROS și apoplexia VRĂJITOAREI
MOGULII MORȚI de pe WALL STREET. Înmormântarea lui GEORGE SOROS și apoplexia VRĂJITOAREI

MOGULII MORȚI de pe WALL STREET. Înmormântarea lui GEORGE SOROS și apoplexia VRĂJITOAREI

Cu o simplă decizie de a cumpăra sau de a vinde acţiunile unor companii, magnaţii de pe Wall Street au determinat soarta unor compani sau a unor întregi industrii. Sunt acuzaţi că au generat principalele crize financiare care au zguduit lumea. Mulţi le-au dorit moartea, alţii au trecut la fapte, iar alţii au aşteptat ca natura să-şi urmeze cursul firesc.

Poate una dintre cele mai importante ştiri despre moartea unui magnat de pe Wall Street a fost cea legată de George Soros. Omul de afaceri a fost declarat mort din greşeală.

Apusul legendelor

Anul trecut, doi monştri sacri de pe Wall Street şi-au încheiat socotelile cu această lume. În februarie 2013, legenda Martin Zweig, care şi-a căpătat reputaţia mondială de guru în lumea financiară după ce a prezis la televizor declanşarea crizei înainte ca bursele să se prăbuşească de Black Monday, în 1987, a încetat din viaţă. Născut în Cleveland, statul Ohio, în 1942, Martin Zweig a devenit unul dintre cei mai respectaţi analişti ai lumii financiare din era modernă.

Cariera sa a început în anii `70 şi a devenit în scurt timp un important consilier pe Wall Street, datorită analizelor sale complexe. Circa 6.000 de abonaţi plăteau anual 95 de dolari ca să primeacă scrisoarea în care Martin Zweig făcea analiza pieţelor financiare. În 1986 el a lansat cartea "Cum să faci bani pe Wall Street". În 1987, declaraţiile sale referitoare la prăbuşirea pieţei au generat căderea cotaţiilor cu 8 procente de Black Monday.

Locuinţa sa din New York a fost scoasă la vânzare în luna martie a anului trecut contra exorbitantei sume de 125 de milioane de dolari. Imobilul dispune de cinci dormitoare şi şase băi şi, de la orice fereastră ai privi, poţi vedea întrgul Manhattan. Ani la rând, Martin Zweig a încercat să îşi vândă proprietatea contra sumei de 70 de milioane de dolari, fără sucees însă.

Filantropul sinucigaș

Robert Wilson este o legendă pe Wall Street. Ajuns la 87 de ani şi, după ce a suferit un atac cerebral, multimilionarul fără copii a decis să îşi pună capăt zilelor, dar nu înainte de a-şi dona averea de sute de milioane de dolari.

CITIȚI ȘI:

  • MILIONARUL legendă pe WALL STREET S-A SINUCIS după o VIAȚĂ FABULOASĂ: Student eminent și vecin cu VEDETELE de la HOLLYWOOD
  • S-a SINUCIS o LEGENDĂ de pe Wall Street. Înainte de a se arunca de la etajul 16, şi-a DONAT toată AVEREA de 800 de MILIOANE DE DOLARI | FOTO

Mort la datorie

Moritz Erhardt avea doar 21 de ani când a murit după ce a lucrat trei zile fără încetare ca intern la Bank of America. Studentul britanic avea în faţă o carieră promiţătoare, încheiată însă tragic în urma unei slujbe de vară.

În luna august a anului trecut, el a fost găsit mort în apartamentul său. Investigaţiile au arătat că el a decedat în urma unei crize epileptice, generată de oboseală excesivă.

Moartea sa a readus în prim plan discuţiile referitoare la faptul că marile bănci de pe Wall Street îşi epuizează angajaţii, pentru maximizarea profiturilor. Este o tradiţie ca juniorii să lucreze şi 80 sau 100 de ore săptămânal, în speranţa că vor fi angajaţi full time pe Wall Street.

Vrăjitoarea de pe Wall Street

Supranumită "Vrăjitoarea de pe Wall Street", femeia de afaceri Hetty Green s-a născut în 1834 şi a decedat în 1916. În 1867, ea s-a căsătorit cu Edward Henry, un membru al bogatei familii Green din Vermont. În vreme ce soţul ei făcea investiţii, ea a început să facă plasamente individuale. Adoptând o strategie conservatoarea, ea a investit doar în instrumente sigure, mai ales în domenii ca imobiliarele, linii de cale ferată, minerit. Într-un singur an, Hetty Green a declarat că a câştigat 1,25 de milioane de dolari, ceea ce, la acea vreme, era o sumă impresionantă. Încontextul crizei din 1907, autorităţile din New York au apelat la ea pentru a le împrumuta sume importante de bani.

Hetty Green avea câteva obiceiuri care i-au adus renumele de "Vrăjitoarea de pe Wall Street". Nu întorcea niciodată capul pentru a se uita înapoi, nu folosea apă fierbinte. Purta haine negre, pe care le înlocuia doar după ce deveneau imposibil de purtat din cauza uzurii. De aceea, era considerată excesiv de zgârcită.

Moartea ei a survenit la vârsta de 81 de ani, la locuinţa fiului ei din New York. Motivul a fost unul stupid. Hetty Green a a vut o dispută cu una dintre menajere asupra calităţilor laptelui degresat. Femeia s-a enervat atât de tare încât a suferit o apoplexie.
ARTICOLE POPULARE:

  • NU este SF. Vom avea TELEFON CU HOLOGRAMA care va vorbi, se va mişca şi va asculta în TIMP REAL | GALERIE FOTO / VIDEO

  • POVESTEA spălătorului de maşini român care a dat mâna cu laburistul Keith Vaz, VERIFICATĂ de Dailly Mail | GALERIE FOTO / VIDEO

  • A luat MEDICAŢIE ca să AVORTEZE, dar BEBELUŞUL se va NAŞTE în curâd. Acum nu ştie cum să-i spună copilului că NU IL VOIA | GALERIE FOTO

  • VEDETELE de azi SUNT ACELEAŞI cu cele din vremea PĂRINŢILOR TĂI. NU CREZI? | GALERIE FOTO

  • EMOŢIONANT. Sunt fraţi GEMENI, dar s-au NĂSCUT în ANI DIFERIŢI: unul în 2013, celălalt în 2014 | GALERIE FOTO / VIDEO

  • A SLĂBIT atât de mult încât SOŢUL său NU a mai RECUNOSCUT-O când s-a întors din Afganistan | GALERIE FOTO

  • PENIBILI DE REVELION. S-au ÎMBĂTAT CRIȚĂ la petrecere și apoi s-au BĂTUT CU POLIȚIA sau au ajuns SĂ SE FACĂ DE RÂS | GALERIE FOTO

  • ALPINIST EXPERIMENTAT, un COPIL de 9 ani. Un BĂIEŢEL a escaladat vârfurile Kilimanjaro, Whitney şi Aconcagua | GALERIE FOTO

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.