Evenimentul Zilei > Actualitate > Monica Niculescu, lacrimi după eșecul de la Seul
Monica Niculescu, lacrimi după eșecul de la Seul

Monica Niculescu, lacrimi după eșecul de la Seul

Românca a ratat șansa de a se impune pentru prima dată în 2016, într-un turneu de simplu

Monica Niculescu, locul 55 WTA, a disputat, ieri, finala turneului de la Seul (Coreea de Sud), dar a ratat șansa de-a pune mâna pe trofeu.

A avut două seturi fără game câștigat

Tenismena „tricoloră” a fost învinsă de Lara Arruabarrena (90 WTA), o adversară mai slab cotată. Iberica s-a impus la capătul a trei seturi, scor 6-0, 2-6, 6-0. Practic, Monica n-a câștigat niciun game în primul act și în cel decisiv.

La final, românca a fost foarte afectată, pentru că a irosit o excelentă oportunitate de a câștiga turneul din capitala Coreei de Sud. Monica a primit din partea organizatorilor un cec în valoare de 21.400 de dolari și s-a ales cu 180 de puncte în WTA.

În carieră, Niculescu a câștigat două turnee de simplu: în 2013, la Florianopolis și în 2014 la Guangzhou.

O nouă confruntare Halep – Begu

În 2015, competiția de la Seul a fost câștigată de Irina Begu. Sportiva „tricoloră”, 23 WTA, a evoluat, ieri, în primul tur al turneului de la Wuhan (China), acolo unde s-a aflat față în față cu rusoaica Elizaveta Kulicikova (125 WTA). Românca s-a impus după un joc aprig disputat, scor 4-6, 7-6(4), 6-2, la capătul a două ore și 30 de minute. Irina și-a asigurat un cec de 13.790 de 60 de puncte WTA

Astfel, în faza următoare, la Wuhan va avea loc o confruntare românească, pentru că Irina Begu o întâlni pe Simona Halep (5 WTA). Până aum, cele mai bune două tenismene ale țării s-au întâlnit de patru ori. Sportiva din Constanța s-a impus de fiecare dată, ultima dată, în acest an, în „sferturile” de la Madrid, scor 6-3, 0-6, 6-1.