"Opiniile ferme pe care Corlățean le are în privința modului în care trebuie să lucreze procurorii și să răspundă pentru rechizitoriile pe care le întocmesc reprezintă un adevarat pericol la adresa independenței procurorilor, un act de intimidare a acestora", apreciază Macovei. "Este inacceptabil ca un posibil ministru al Justiției să fie ferm convins că, dacă într-un dosar inculpații sunt achitați, procurorii trebuie arestați".

Monica Macovei mai amintește participarea lui Titus Corlățean la mitingul de susținere a președintelui CJ Argeș, Constantin Nicolescu, organizat cu prilejul judecării recursului împotriva măsurii arestării preventive dispuse de judecător". Ea își exprimă temerea că din postura de ministru Corlățean ar putea "să încerce să influențeze justiția, pentru ca membrii PSD să nu fie anchetați, arestați sau condamnați".

"Nu m-ar mira să aflăm din nou că la ședințele de partid se decide cine să fie anchetat, ca pe vremea Rodicăi Stănoiu și a lui Adrian Năstase", încheie Macovei, cu aluzie la celebrul episod al stenogramelor PSD din 2004.