Evenimentul Zilei > Actualitate > MOMENT ISTORIC de Ziua Poliţiei Române. Va fi lansat “manualul” viitorilor poliţişti
MOMENT ISTORIC de Ziua Poliţiei Române. Va fi lansat “manualul” viitorilor poliţişti

MOMENT ISTORIC de Ziua Poliţiei Române. Va fi lansat “manualul” viitorilor poliţişti

Poliţiei Române îi este dat să îşi sărbătorească al 195-lea an de atestare documentară printr-un eveniment de excepţie. Unul dintre ofiţerii cei mai talenţaţi din Ministerul Afacerilor Interne, comisarul şef Florin Şinca, lansează o carte de referinţă pentru istoria atât de zbuciumată a instituţiei creată în urmă cu aproape două secole, în slujba celor care trăiesc pe plaiuri mioritice. Este o carte-manual pentru viitorii poliţişti: “Vasile Lascăr – reformatorul Poliţiei Române”.

Ziua Poliţiei Române este sărbătorită, anul acesta, printr-o serie de manifestări organizate pe parcursul întregii săptămâni de oamenii legii. Până pe 25 martie, data la care se împlinesc 195 de ani de atestare documentară, românii retrăiesc istoria instituţiei, vad prezentul şi îi întâlnesc pe cei care fac parte din viitorul Poliţiei Române. În Bucureşti, poliţiştii au organizat evenimente festive la Aeroportul Internațional ”Henri Coandă”, ”Pe..trecerea de pietoni”, din Parcul Carol , iar joi, 23 martie a.c., călătorii din Gara de Nord București vor putea afla din secretele profesiei.

În mijlocul acestor evenimente, miercuri, iese în evidenţă, începând cu ora 13.00, la Centrul Cultural al Ministerului Afacerilor Interne,  lansarea cărții "Vasile Lascăr – reformatorul Poliției Române" scrisă de comisar şef Florin Şinca., cu mult efort, sacrificii şi străduinţă personală. În cadrul evenimentului va avea loc şi o expoziție cu ilustrații vechi, uniforme şi obiecte aduse de la Muzeul Național al Poliției Române din Târgovişte, precum şi proiecția filmului "Vasile Lascăr – ministrul care a schimbat sistemul".

“Gata ! Au sosit cărticelele. La 1.00 noaptea a fost gata si filmul documentar despre fostul ministru de Interne, Vasile Lascăr. Mai rămâne să veniţi, azi, la Centrul Cultural al M.A.I., la lansare. Doamne ajută !” a postat, azi-noapte, pe Facebook, Florin Şinca.

“Vă invităm la ziua noastră! Anul acesta aniversăm 195 de ani de atestare documentară! Și vrem să sărbătorim împreună cu voi, cei în slujba cărora suntem”, este mesajul transmis de Poliţia Română.