Evenimentul Zilei > EVZ Special > Molima loveşte un mare oraş din SUA. Se împuşcă între ei mai rău ca-n Vestul Sălbatic!
Molima loveşte un mare oraş din SUA. Se împuşcă între ei mai rău ca-n Vestul Sălbatic!

Molima loveşte un mare oraş din SUA. Se împuşcă între ei mai rău ca-n Vestul Sălbatic!

Situaţie incredibilă în Baltimore, oraş din statul Maryland, Statele Unite ale Americii. Din cauza atacurilor armate din ce în ce mai dese, primarul Jack Young a lansat un apel în care îi roagă pe locuitori să-şi domolească pornirile războinice.

Conform washingtontimes.com, demersul acestuia nu este întâmplător, ci vine în actualul context al epidemiei de Coronavirus. Edilul le-a explicat cetăţenilor că dacă paturile spitalelor sunt ocupate cu răniţi în urma schimburilor de focuri nu vor mai fi locuri pentru cei afectaţi de Covid-19, temutul virus apărut în China.

„Vreau să reiterez cât de neacceptabil a devenit nivelul de violenţă pe care l-am văzut recent. Pentru aceia dintre voi care veţi continua să împuşcaţi şi să ucideţi oameni în acest oraş, vă anunţ că nu vom tolera. Vom veni după voi şi vă vom prinde.

Nu putem umple spitalele şi paturile lor cu oameni care au fost împuşcaţi fără sens, pentru că avem nevoie de acele paturi pentru oamenii infectaţi cu Coronavirus.

Young a lansat acest apel la calm după ce miercuri, 7 persoane au fost internate în stare gravă în urma unui schimb masiv de focuri.

Ar putea fi mama voastră, bunica sau una dintre rude, aşa că luaţi asta în considerare”, a declarat edilul într-o conferinţă de presă.

În Baltimore a fost raportat recent al 5-lea caz pozitiv cu temutul Coronavirus.

Referitor la situaţia din SUA, amintim că jurnaliştii BBC au preluat vineri, 20 martie, o ştire de-a dreptul şocantă: studenţii americani sunt în prim-plan pentru o inconştienţă crasă în actualul context al epidemiei de Coronavirus.

„Mulţimile de studenţi s-au îngrămădit în Florida pentru vacanţa de primăvară, sfidând recomandările din partea guvernanţilor federali şi din partea Centrului pentru Control al Bolilor cu privire la Coronavirus.

Oficialii din Sănătate au recomandări împotriva adunărilor de 10 sau mai multe persoane. Barurile şi restaurantele din Miami se închid devreme, iar unele plaje au fost închide pentru a evita răspândirea infecţiei”, informează BBC.

Joi, 19 martie, Guvernul Statelor Unite ale Americii a anunţat că se pregăteşte pentru „18 luni cu mai multe valuri de îmbolnăvire”, anunţ publicat de CNN pe baza unui raport oficial. Este unul dintre cele mai negre scenarii pentru administraţia de la Washington.

În spitalele din Statele Unite ale Americii a fost declarată stare de urgenţă pe fondul epuizării rapide a rerurselor necesare combaterii temutului virus apărut în China, iar răspândirea epidemiei nu încetineşte.

În consecinţă, liderii de la Casa Albă sunt în alertă de gradul zero cauza faptului că numai în ultimele 36 ore cazurile de infectare au crescut cu 40%.

CEL MAI NEGRU SCENARIU. DETALII-BOMBĂ