Evenimentul Zilei > Actualitate > Este cel mai negru scenariu posibil. Americanii au dat lumii vestea-şoc!
Este cel mai negru scenariu posibil. Americanii au dat lumii vestea-şoc!

Este cel mai negru scenariu posibil. Americanii au dat lumii vestea-şoc!

În plină epidemie de Coronavirus, Guvernul Statelor Unite ale Americii se pregăteşte pentru „18 luni cu mai multe valuri de îmbolnăvire”.

Ştirea-şoc a fost publicată de jurnaliştii CNN pe baza unui raport oficial, care reprezintă unul dintre cele mai negre scenarii pentru administraţia de la Washington.

Atenţie! Anunţul vine la aproape două luni de la semnalarea primului caz de Covid-19 pe teritoriul american.

În spitalele de pe peste Ocean este stare de urgenţă pe fondul epuizării rapide a rerurselor necesare combaterii temutului virus apărut în China.

În plus, răspândirea epidemiei nu încetineşte, iar liderii de la Casa Albă sunt în alertă de gradul zero, mai ales din cauza faptului că numai în ultimele 24 ore cazurile de infectare au crescut cu 40% în SUA.

În aceste condiţii extreme, aproape 9.000 de americani au fost testaţi pozitiv cu teribilul Coronavirus şi cel puţin 149 şi-au pierdut viaţa după ce l-au contractat.

„O văd în sensul de vreme de război. Vreau să spun că noi cu asta ne luptăm. Este o situaţie foarte grea aici”, a declarat preşedintele Donald Trump într-o conferinţă de presă susţinută miercuri, 18 martie.

Pentru a încetini răspândirea Covid-19, guvernatorii statelor americane au impus măsuri extreme, printre care se numără închiderea şcolilor, a barurilor şi a restaurantelor, care nu mai pot funcţiona decât în regim drive in.

Populaţia a fost sfătuită să stea în case şi să iasă doar în caz de maximă urgenţă. În ciuda oricăror predicţii, reprezentanţii sistemului de Sănătate din SUA, dar şi omologii lor din toată lumea susţin că încă sunt multe necunoscute legate de Coronavirus.

„Evoluează. Evoluează în fiecare zi şi noi învăţăm mai mult şi mai mult”, a spus Dr. Anthony Fauci, de la Institutul Naţional de Sănătate.