Evenimentul Zilei > Politica > Moldova în alertă! Metoda Ceaușescu! Oamenii lui Plahotniuc au fugit cu avioane private, dupa ce a fost dat jos regimul
Moldova în alertă! Metoda Ceaușescu! Oamenii lui Plahotniuc au fugit cu avioane private, dupa ce a fost dat jos regimul

Moldova în alertă! Metoda Ceaușescu! Oamenii lui Plahotniuc au fugit cu avioane private, dupa ce a fost dat jos regimul

Cinci avioane private au decolat de pe Aeroportul International Chișinau la scurt timp după ce partidul lui Plahotniuc a anunțat că se retrage. Printre fugari se numără și milionari. Mai mult, din cauza asta s-a creat haos aerian! Toate zborurile sunt decalate.

Destinatiile a trei dintre avioane sunt urmatoarele: sase persoane vor pleca spre Moscova, doua – spre Londra, iar al treilea avion ar urma sa aterizeze la Odessa, informeaza unimedia.info, citat de aktual 24. TV 8 Moldova anunta ca avionele charter decoleaza la fiecare 10 minute si ca s-au creat ambuteiaje in drum spre aeroport, dar și că programul zborurilor s-a decalat total.

Printre cei care s-au grăbit să părăsească țara se află și miliionarul Ilan Shor, sustinator al lui Plahotniuc, care și-a luat și familia cu el.

Vineri a picat PD în Republica Moldova

Partidul Democrat (PD) din Republica Moldova a decis vineri sa se retragă de la putere „pentru a debloca situatia politica din tara si pentru a evita escaladarea situatiei si ajungerea la violente”, a declarat Vladimir Cebotari, vicepresedintele PD, dupa sedinta Consiliului National Politic al partidului, potrivit Deschide.md si Ziarului National din Chisinau.

„Toti ministrii urmeaza sa demisioneze de azi. Decizia noastra are efectiv politic si va fi un semnal clar ca PD nu se tine de putere, lucru pe care il spunem de mai multe zile”, a mai spus acesta.

Cebotari a mai spus că guvernul premierului Maia Sandu s-ar afla în continuare în ilegalitate, iar soluțiile juridice pentru a debloca situația ar fi la democrati.

 „Consiliul National Politic al PD a luat act de refuzul la dialog al celorlalte partide. PD a fost pregatit sa ofere solutii pentru ca binomul PSRM-ACUM sa poata prelua guvernarea legal, sa iasa din ilegalitate. Avand in vedere lipsa deschiderii spre dialog, dar si pentru a debloca situatia, s-a decis retragerea de la guvernare prin demisia executivului. Astfel, prim-ministrul (Pavel Filip) si toti ministrii demisioneaza din functie incepand de astazi”, a afirmat vicepresedintele democratilor moldoveni.

El a adăugat că atat timp cât există decizia de sâmbăta trecută a Curtii Constituționale, care dizolvase parlamentul rezultat în urma alegerilor din 24 februarie, orice guver va fi ilegal.