Evenimentul Zilei > EVZ Special > Modificări în Educație. Anunț de ultima oră a ministrului. De azi este valabil
Modificări în Educație. Anunț de ultima oră a ministrului. De azi este valabil

Modificări în Educație. Anunț de ultima oră a ministrului. De azi este valabil

Comisia de „tăiat hârtii“, așa cum este cunoscut Grupul de analiză pentru debirocratizarea activităţii didactice în învăţământul preuniversitar a lansat platforma debirocratizare.edu.ro. Aici pot fi accesate informaţii privind inițiativele, acţiunile şi progresele făcute în alcătuirea raportului pentru debirocratizarea activităţii didactice în anul şcolar viitor, 2020-2021.

Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Monica Anisie, printr-un comunicat transmis presei.

„Iniţiativa ministerială de eliminare a documentelor care încarcă excesiv sarcinile cadrelor didactice a avut un ecou semnificativ în sistem. Potrivit principiului transparenţei decizionale, activitatea comisiei este deschisă, transparentă şi interactivă“, se arată în comunicat.

Ministrul invită partenerii educaţionali şi reprezentanţii societăţii civile să-şi expună punctele de vedere cu privire la proiectul de debirocratizare, până la 13 decembrie, prin intermediul adresei de e-mail [email protected].

Implementarea măsurilor propuse va începe din semestrul al II-lea al anului şcolar curent, în cazul în care nu necesită modificări la nivel legislative. Pentru celelalte se vor face demersurile necesare pentru introducerea într-un proiect de lege.