“Detoxifierea se poate realiza cu ajutorul sucurilor naturale stoarse prin presare la rece şi a smoothies-urilor, iar beneficiile asupra stării de bine a organismului sunt foarte variate: de la creşterea nivelului de energie şi optimism, consolidarea sistemului imunitar, alcalinizarea organismului, prevenirea bolilor cornice şi până la performanţe excelente în curele de slăbire”, spune  Anca Alungulesei care recomandă că, pentru o perioada de 3, 5 sau 7 zile, să se consume hrană lichidă – sucuri băute la intervale regulate de timp.

O altă varianta, mai uşoară, care se adresează celor care consideră că sucurile nu sunt suficiente pentru ei, constă în combinarea acestora cu mâncare crudă. Astfel, în doar două săptămâni, organismul îşi poate reveni la o digestie activă.

“Hrană vie, prin faptul că este neprocesata termic, ne energizează în loc să ne răpească din energie, este mult mai uşor digerabilă, este încărcată de nutrienţi, vitamine, enzime şi minerale şi are un gust excelent. Hrană vie este atât pentru persoanele care nu doresc să consume alimente de origine animală, dar şi pentru persoanele care consumă carne. Mai mult decât atât, ea este recomandată persoanelor care au probleme cu greutatea, deoarece ajută la slăbit, persoanelor care au probleme digestive sau persoanelor cu boli cronice. Într-un cuvânt, este recomandată tuturor!”, adaugă Anca Alungulesei, care oferă şi o varianta a acestui regim:

Ora 09:00 – Tonic alcalinizant din iarbă de grâu şi vlăstari.

Ora 11:00 – Budincă energizantă.

Ora 13:00 – Smoothie verde asezonat cu superalimente.

Ora 15:00 – Supă crudă îmbogăţită cu superalimente şi servită cu biscuiţi din seminţe.

Ora 17:00 – Salată multicoloră din legume, seminţe şi vlăstari, toate într-un dressing special

Ora 18:00 – Digestiv natural din rădăcini

Ora 20:00 – Suc verde din legume stors prin presare la rece.