Tânărul dispărut în valuri este căutat de mai bine de trei ore în apa mării, în dreptul plajei din faţa vilelor de protocol din staţiunea Neptun. Deşi salvamarii au arborat steagul roşu, care interzice scăldatul în mare, turiştii ignoră avertismentele şi se avântă în valurile înalte. La fel a procedat şi bucureşteanul aflat cu soţia şi părinţii la plajă. El a intrat în apă să înoate, după el intrând şi tatăl. Când nu şi-a mai văzut fiul, bărbatul a alertat salvamarii, chiar el fiind în pericol să se înece. A fost scos, cu greu din apă şi dus la mal.

Turistul a refuzat transportul la spital, implorând să-i fie salvat fiul. Doi salvamari ajutaţi de un turist voluntar din Braşov au înotat pentru recuperarea tânărului. Au putut ajunge doar până la 10 metri distanţă de tânăr însă, impiedicaţi de valurile înalte şi furioase au fost nevoiţi să se întoarcă la mal. Nouă scafandri de la ISU Dobrogea, o şalupă a Gărzii de Coastă cu un scafandru precum şi salvamarii din Neptun îl caută în continuare pe tânărul dispărut în valuri.

De la începutul verii, pe litoral s-au înregistrat 20 de cazuri de persoane salvate de la înec, potrivit  purtătorului de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Constanţa, Claudia Tatarici. Cinci turişti au murit însă, înecaţi în valurile mării. Şeful salvamarilor din Neptun, Vasile Borteş, crede că pe lângă infiinţarea unei poliţii a plajelor, ar trebui găsite modalităţi pentru sancţionarea turiştilor care, cu bună ştiinţă, ignoră steagul roşu ce interzice  scăldatul, precum şi avertismentele salvamarilor. „Cu fluierul şi cu vorba nu putem face mare lucru. Ar trebui procedat ca în Suedia unde dacă încalci legea scăldatului pierzi asigurarea medicală şi asistenţa socială”, sugerează salvamarul şef.