Protestele au avut loc în Piața Trafalgar și în faţa Ambasadei SUA din Battersea. Şi în alte părți din Marea Britanie, sute oameni au mers prin centrul orașului, cum ar fi în Manchester unde au  scandat: „Black Lives Matter”, notează BBC.

Protestele de la Londra, Berlin, la Copenhaga au fost în semn de solidaritate cu manifestaţiile din SUA legate de moartea unui afro-american de 46 de ani arătat într-o înregistrare video asfixiat sub genunchiul unui poliţist alb la Minneapolis.

Manifestanţii s-au adunat în centrul Londrei, în Trafalgar Square, în jurul orei locale 13:00, scandând: „Fără dreptate nu este pace!” şi „Nu pot să respir!„, cu referire la cuvintele lui George Floyd care îşi dădea sufletul sub genunchiul unui poliţist alb.

Unii arborau panouri din carton pe care se putea citi „Black lives matter” („Vieţile negrilor contează”) şi „Culoarea pielii noastre nu este o crimă”.

Protestatarii s-au îndreptat spre ambasada americană, mărșăluind pe drumurile din apropierea râului Tamisa

Traficul a fost oprit în mai multe locuri, iar protestatarii au primit aplauze de pe margine iar clacsoanele mașinilor  vuiau.

Manifestanţii au îngenuncheat apoi zece minute, gest devenit un simbol al luptei împotriva discriminărilor în SUA, unde adunări similare au loc în fiecare zi, începând apoi un marş spre Ambasada SUA, în pofida măsurilor de distanţare socială aflate în continuare în vigoare pe fondul combaterii COVID-19.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE