Un motociclist în vârstă de 74 de ani din judeţul Suceava, unul dintre cei mai bătrâni din ţară, a murit duminică într-un accident rutier, chiar în timp ce se întorcea de la o întrunire a Clubului Motovetenarilor care a avut loc la Călimăneşti, în judeţul Vâlcea.

Septuagenarul mai avea doar 20 de kilometri până acasă, în momentul în care s-a produs nenorocirea, chiar sub privirea fiicei sale, care se afla într-o maşină, în spatele motocicletei tatălui ei, dar şi a fiului său care circula cu motocicleta în faţa tatălui său.

Pe DN 17, la intrarea în Poiana Stampei dinspre Bistriţa, veteranul motociclist, Constantin Buzilă, zis „Moşu”, a derapat cu motocicleta într-o curbă periculoasă, a intrat pe contrasens, unde a fost izbit în plin de un autoturism condus de un bărbat din Cluj Napoca.

„Tot timpul râdea şi spunea că el, „Moşul”, va muri pe motor ca un bărbat adevărat”

Pe internet, pe forumurile pasionaţilor de motociclete, s-au postat foarte multe mesaje de condoleanţe. Cel mai emoţionant însă este al fiului lui Constantin Buzilă:

„Vă mulţumesc tuturor, din partea tatălui meu, pentru gândurile care sigur ajung la el şi sigur îl liniştesc. Era dedicat trup şi suflet motocicletei (o iubea aproape ca pe o fiinţă). Nu ştiu dacă să mă simt vinovat sa nu că l-am încurajat să mergem la întrunire. Oricum îşi dorea foarte mult asta. Dacă am greşit, sper să mă ierte. A ales sufletul lui să zboare în văzduh în loc să mai călătorească cu motorul pe pământ. El mi-a pus ghidonul în mâini când aveam doar 7 ani şi m-a încurajat şi sprijinit permanent în tot timpul de după. O să-mi lipsească foarte, foarte tare. De asemenea o să-i lipsească şi fiului meu, Mihnea, care, din păcate, a văzut accidentul, fiind în maşina din spatele lui, împreună cu sora şi cumnatul meu. Sper ca Mihnea să nu-mi ceară să vând motorul, după toate astea, pentru că voi fi nevoit să o fac. Oricum ştiu că de acolo de sus ne veghează pe toţi împătimţii celor două roţi. (…) Tot timpul râdea şi spunea că el „Moşul” va muri pe motor ca un bărbat adevărat. Lui i s-a îndeplinit visul, însă a lăsat un gol imens în urma lui. De asemenea, vă rog să mă iertaţi dacă fiul meu îmi va cere să nu-i duc pasiunea mai departe…”. Â

„Moşu” va fi condus astăzi (miercuri) pe ultimul drum, la funeralii anunţându-şi prezenţa numeroşi motociclişti din ţară.