Evenimentul Zilei > Actualitate > MOARTE SUSPECTĂ în Giurgiu. Victima, un bebeluș de trei săptămâni
MOARTE SUSPECTĂ în Giurgiu. Victima, un bebeluș de trei săptămâni

MOARTE SUSPECTĂ în Giurgiu. Victima, un bebeluș de trei săptămâni

Un copil de nici trei săptămâni din comuna giurgiuveană Mihai Bravu a murit, duminică dimineața, în condiții suspecte. Medicul de pe ambulanța chemată la fața locului a constatat decesul, iar procurorii au deschis un dosar de moarte suspectă.

Ambulanța Giurgiu a fost solicitată, duminică dimineața, de o familie din comuna Mihai Bravu, care a anunțat că un nou-născut are grave probleme de sănătate. La sosirea la fața locului, medicul și asistenta de pe salvare nu au mai putut face altceva decât să constate decesul, anunță publicația Jurnal Giurgiuvean.

Procurorii sosiți și ei la locuința părinților au deschis un dosar penal pentru moarte suspectă, principalii vizați fiind părinții nou-născutei, Daniela Guțan, de 27 de ani și Constantin Chirigiu, de 67 de ani.

Trupul micuței moarte se află la Serviciul de Medicină Legală din Giurgiu, în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzei exacte a decesului.

Oamenii din Mihai Bravu povestesc că, în urmă cu câțiva ani, Danielei Guțan i-ar mai fi murit un copil, de circa patru luni, din cauza unei pneumonii netratate. 

Femeia a născut, pe 2 martie, acasă, o fetiță sănătoasă. A fost apoi transportată cu ambulanța la Spitalul Județean Giurgiu, unde s-a constatat faptul că nou-născutul este în stare bună, astfel că mama și copilul au fost externate câteva zile mai târziu. Dar, spun anchetatorii, nici până acum nu i s-a făcut micuței certificat de naștere.

Daniela Guțan este la a noua naștere, dar trei copii au fost abandonați în spital, alți trei sunt în grija unui fost concubin, Viorel Ivan, tot din Mihai Bravu, unul este crescut de mama sa și un alt copil, ceva mai mare de un an, se afla la domiciliul pe care aceasta îl împărțea cu Constantin Chirigiu.

Acesta este pe cale de a divorța de o altă femeie și are, la rându-i, trei copii, cu vârste cuprinse între 36 și 45 ani. A suferit o condamnare pentru fals și uz de fals, pentru împurumuturi ilicite la un CAR militar.

Cei doi împreună trăiau împreună cu cei doi copii într-o casă fără curent, fără apă și fără căldură.

Vecinii relatează că Daniela Guțan ar fi spus că ea nu mai poate crește copiii în condițiile respective și că, dacă cel cu care trăiește nu e de acord să îi dea „la stat”, mai bine îi omoară.