Este vorba despre administratorul iazului din Viișoara, Liviu Melinceanu, care a fost găsit mort după aproape patru ore de căutări ale pompierilor.

Corpul neînsuflețit al acestuia a fost identificat la peste 100 de metri de locul prin care ar fi intrat în apă, cel mai probabil din cauza curenților foarte puternici.

Botoșăneanul în vârstă de 56 de ani ar fi intrat în iaz pentru a curăța două site de la deversor, însă acestea au cedat sub presiunea apei, iar bărbatul a fi fost luat de valul puternic, generat și de faptul că nivelul apei era foarte mare.

Autoritățile au fost alertate de soția sa, care, panicată că nu răspunde la telefon de mai bine de câteva ore, a sunat la 112, iar oamenii legii au găsit mașina pe malul lacului.

Acesta nu era doar administratorul iazului, ci și un consilier local extrem de respectat din partea PNL.

Organizația PNL Botoșani, dar și cea a PNL Curtești au transmis un mesaj de condoleanțe la moartea lui Liviu Melinceanu.

„Ne exprimăm regretul pentru trecerea subită la cele veșnice a colegului nostru, consilier local al Comunei Curtești, Liviu Melinceanu! Va rămâne veșnic în amintirea noastră! Sincere condoleanţe familiei îndurerate.

Ne rugăm ca Bunul Dumnezeu să mângâie sufletele celor rămaşi nemângâiaţi de tragica despărţire”, este mesajul transmis de PNL Botoșani, conform Cancan.


Incidentul are loc la mai puțin de 24 de ore de la un alt anunț cutremurător, dar din partea PSD Botoșani.

Este vorba despre viceprimarul comunei Avrămeni, Mandache Truță. Organizația PSD Botoșani a transmis un mesaj de condoleanțe:

„Ne exprimăm profundul regret la aflarea veștii decesului fulgerător a colegului nostru, Mandache Truță, viceprimarul comunei Avrămeni. Un om calm, empatic, cu bun simț și cu dorința de a face numai bine în comunitatea sa, a plecat mult prea devreme în Împărăția Cerurilor. Ne rugăm ca Bunul Dumnezeu să aline sufletul familiei greu încercată de tragica despărțire.

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace!”.