Actorul britanic Ben Cross, cunoscut în special pentru rolul său din filmul „Chariots of Fire”, a murit marţi la vârsta de 72 de ani, a informat agentul său.

„Ben a murit brusc după o scurtă suferinţă”, a declarat agentul său din Los Angeles.

Născut la Londra, Ben Cross şi-a făcut debutul în 1977 în filmul de război „A Bridge Too Far”, alături de Sean Connery şi Michael Caine.

Remarcat în musicalul „Chicago”, el a fost ales să joace în 1981 în „Chariots of Fire” rolul unui atlet evreu englez, Harold Abrahams, care se confruntă cu antisemitismul în drumul său către aurul olimpic în 1924.

Filmul, rămas în memoria publicului pentru celebra melodie semnată de Vangelis, a câştigat patru Oscaruri, inclusiv cel pentru cel mai bun film, însă Ben Cross nu a fost nominalizat.

Actorul, foarte activ pe scena teatrală, a preluat şi rolul tatălui lui Spock în filmul „Star Trek” din 2009, realizat de J.J. Abrams.

Ben Cross a fost tatăl a doi copii, Theo şi Lauren. Fiica sa a declarat într-un mesaj postat pe Facebook că are „inima frântă” după dispariţia tatălui ei. „Era bolnav de o vreme, dar boala lui s-a agravat brusc în ultima săptămână”, a adăugat ea, conform Agerpres.

„ Dragi fani ai lui Ben Cross. Eu sunt fiica lui, Lauren, cea care vă scrie pe Facebook, pe contul tatălui meu. Din păcate, trebuie să împărtășesc o veste foarte tristă și dureroasă cu voi.

Tatăl meu drag a încetat din viață în urmă cu câteva ore.

El era bolnav de ceva vreme, însă starea lui de sănătate s-a înrăutățit în ultima săptămână. Presa va anunța în curând moartea sa, am vrut doar ca voi, fanii lui, cei care l-ați iubit foarte mult, să auziți prima dată de la noi despre cumplita veste.

Mulțumesc pentru tot suportul vostru pe care l-ați oferit de-a lungul anilor. Tatăl meu s-a relaxat în comunicarea pe care a avut-o cu voi.”, este mesajul fiicei lui Ben Cross.