Consilierul județean din PNL, Alexandru Brezniceanu, s-a stins din viață, la vârsta de 79 de ani.

La început, Alexandru Brezniceanu a fost profesor de matematică, urmând ca apoi să devină și director de școală.

Din anul 1990 până în anul 2000 a fost deputat în Parlamentul României, iar de atunci și până în prezent a ocupat funcția de consilier județean în cadrul Consiliului Județean Dolj.

Între 1990 și 1996, Brezniceanu a fost deputat și între 1990 și 1992 membru al Comisiei de politică externă şi al Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport. Tot între 1990 și 1992, doljeanul a fost preşedintele Grupului parlamentar de prietenie cu Adunarea Naţională a Republicii Franceze;

De asemenea, politicianul doljean a fost membru al Comisiei pentru invăţământ, ştiinţă, tineret şi sport, cât și membru al Grupurilor parlamentare de prietenie cu Regatul Maroc şi cu Republica Albania, scrie Gazeta de Sud.


Un alt nume din sfera politică a murit acum câteva zile din cauza COVID-19

În urmă cu trei zile, alt politician din România s-a stins din viață. Neculai Stratulat, edilul comunei Băluşeni din județul Botoșani, a murit astăzi pe un pat al Institutului de Pneumoftiziologie din Capitală. Regretatul politician fusese diagnosticat cu noul coronavirus (SARS-CoV-2), iar doctorii au făcut tot ce le-a stat în puteri ca să-i salveze viața.

Politicianul avea vârsta de 71 de ani, iar cauza decesului său a fost confirmată chiar de directorul Direciei de Sănătate Publică Botoșani, Monica Adăscăliței.

Stratulat era membru al Partidului Social Democrat. El a fost primar din 2008 şi se afla la al treilea mandat. Înainte de a fi edil într-o comună din Botoșani, fostul politician a ocupat funcția de director al sucursalei din Botoşani a fostei Bănci Agricole.