Evenimentul ZileiSportMoare un club de tradiție din fotbal. Și avea stadion nou…

Moare un club de tradiție din fotbal. Și avea stadion nou…

Moare un club de tradiție din fotbal. Și avea stadion nou…
Cel mai nou stadion din România a fost inaugurat în urmă cu o lună de zile, dar echipa pentru care a fost construit este pe cale să dispară. 

Pandurii Târgu Jiu a intrat în faliment, potrivit unei decizii a Tribunalului Gorj, în condițiile în care stadionul care a costat 24 de milioane de euro a fost inaugurat de curând. Decizia nu este definitivă, iar oficialii clubului au anunțat deja că vor face apel. Până atunci, echipa își va continua activitatea.

„Conducerea clubului Pandurii Lignitul Târgu Jiu va face apel la decizia instanței care a admis cererea lichidatorului judiciar privind intrarea în faliment a clubului și anunță că activitatea clubului va continua conform programului stabilit și echipa de seniori precum și cele de juniori vor continua competițiile”, au transmis cei de la Pandurii intr-un comunicat de presa.

Pandurii, vicecampioni ai României

Pandurii Târgu Jiu este departe de echipa din urmă cu câteva sezoane, care se lupta pentru un loc în cupele europene. Dacă vor scăpa de faliment, cei de la Pandurii vor evolua în noul sezon în Liga a III-a. În prezent, se află pe loc retrogradabil, la o distanță uriașă de primul loc care asigură salvarea.

Alexandru Maxim, Vlad Chiricheș, Mihai Pintilii, Dan Nistor, Paul Anton, Eric De Oliveira, Marko Momcilovic și Ioan Hora sunt doar o parte a jucătorilor care au jucat la Pandurii în ultimele sezoane. Printre performanțele notabile ale clubului oltean se numără un titlu de vicecampioană, în sezonul 2012-1013 și o finală a Cupei Ligii în 2014-2015 și o calificare în grupele Europa League, în sezonul 2013-14.

În Europa League, Pandurii au jucat în grupă cu Fiorentina, Pacos Ferreira și Dnipro Dnipropetrovsk, după ce au eliminat în preliminarii Levandia Tallinn, Hapoel Tel Aviv și Sporting Braga.

Pandurii Târgu Jiu este un club fondat în anul 1962, iar în 2005 a promovat în Liga 1.

Foto: PanduriiCS.ro


Accesează: