Deși a pierdut guvernarea, Viorica Dăncilă este considerată cel mai bun candidat al PSD pentru prezidențiale, susținerea venind din partea consultantului ei de campanie, Miron Mitrea.

Fostul ministru al Transporturilor a fost chemat la PSD pentru a stabili strategia de campanie a Vioricăi Dăncilă în cursa pentru Cotroceni, anunță digi24.ro.

Miron Mitrea a răspuns unor întrebări puse de ziariștii de la Radio Europa Liberă România, care au dorit să afle dacă Viorica Dăncilă va mai rămâne candidatul PSD și dacă moțiunea de cenzură va afecta procentele partidului în sondaje.

Întrebat dacă fostul premier va rămâne candidatul PSD după ce a pierdut guvernarea, Miron Mitrea a răspuns : „Ce legătură au una cu altă? Este candidatul partidului la funcția de președinte al României, alegerile sunt una, guvernul e altă, guvernul a pierdut, asta e! Face parte din jocul politic”.

Legat de scăderea în sondaje a Vioricăi Dăncilă în urmă înfrângerii în față Opoziției, Miron Mitrea a spus că așteaptă să vadă rezultele sondajelor de opinie înainte de a se pronunța.

„Cred că mai puțin decât se pare, dar sigur, va avea un impact. Vor trebui câteva zile că să fie digerată nouă situație”, crede consultantul Vioricăi Dăncilă. Poate dintr-un punct de vedere, e mai bine așa (fără funcție la Palatul Victoria – n.r.). Nu cred că e grav că o femeie să piardă în fața a șase bărbați, nu e chiar așa de grav. Șase partide că să bată un partid. Asta e!”, a declarat Miron Mitrea. Acesta spune că Viorica Dăncilă are calități care o fac un candidat bun la prezidentiale, și anume este un om onest, luptător, aproape de oameni.