Evenimentul Zilei > Justitie > Mitomanul care l-a păcălit pe Bercea că-l scoate din pușcărie
Mitomanul care l-a păcălit pe Bercea că-l scoate din pușcărie

Mitomanul care l-a păcălit pe Bercea că-l scoate din pușcărie

Liderul unei asociații a revoluționarilor își înșală victimele, susținând că este agent al tuturor serviciilor secrete.

Fostul procuror Eugen Iacobescu de la Parchetul Slatina a nominalizat în declaraţiile sale cu privire la cazul Bercea Mondial pe un anume „Bătrânul”, spunând că acest bărbat din Bucureşti urma să-l scape de puşcărie pe interlop. Postul Antena 3 l-a identificat în persoana misterioasă pe președintele Traian Băsescu.

La România Tv, Dan Diaconescu şi un redactor al postului au ajuns la o altă concluzie. În urma investigațiilor proprii ei spun că „Bătrânul” este un tip pe nume Dumitru Preda, cu fapte de escrocherie la activ, și au prezentat pe post un set de fotografii cu acesta în apropierea fiecarui șef al statului: Iliescu, Constantinescu și Băsescu.

Coleg de detenție cu Bercea

Pare incredibil cum a ajuns tipul acesta în locuri cu securitate zero, însă, de-a lungul ultimilor 25 de ani, astfel de personaje au mai fost identificate. Preda a fost închis în Penitenciarul din Craiova cu Bercea Mondial timp de 3 luni, în anul 2012. El l-a convins pe Bercea că poate ajunge la Traian Băsescu și că el e acolo ca ofițer al SPP în misiune. O ipoteză ar fi că acest escroc s-a folosit sau a fost folosit pentru compromiterea preşedintelui lui Băsescu, ştiută fiind legătura dintre Mircea Băsescu şi familia lui Bercea Mondial şi insistenţele interlopului de a ieşi din închisoare.

Dumitru Ștefan Preda (60 de ani) şi-a făcut şi partid, fiind preşedintele Gărzii Revoluţiei Române. Aşa a obţinut chiar şi un sediu în Capitală, lucru consemnat de presă în anii 2008 şi 2009.

Revenind la procurorul Iacobescu, iată ce a declarat legat de cazul Bercea: „Cercetarea a evidențiat în mod clar faptul că Bercea Mondial, din închisoare, prin intermediul rudelor sale, a acționat în trei direcții clare pentru obținerea eliberării sale sau pentru obținerea unei sentințe favorabile”. Fostul magistrat a explicat apoi că direcțiile în care au acționat membri clanului Bercea erau: Mircea Băsescu, “Bătrânul” de la București și un grup infracțional din sistemul judiciar. Iacobescu a mai ținut să adauge că toate aceste direcții duceau spre „Bătrânul de la București”.

Aşa cum am consemnat, Dumitru Preda a fost coleg de celulă cu Bercea Mondial şi cât timp s-au aflat împreună în detenţie la IPJ Dolj, acesta i s-a lăudat interlopului din Slatina că este ofiţer la Serviciul de Pază și Protecție şi că este foarte apropiat de Traian Băsescu. Având în vedere înregistrările familiei lui Bercea e posibil ca Sandu Anghel să le fi spus să meargă la „Bătrânul”, ca să-l scape prin influenţa cu care se lăudase pe când erau împreună în celulă, în vara lui 2012.

Presupusul intermediar al lui Bercea Mondial, conform România TV, dar şi a presei d o l j e n e din iulie 2012, a ajuns după gratii, după ce a împrumutat o maşină sub pretextul că este ofiţer SPP şi nu a mai returnat-o.

Bărbatul nu era la prima faptă de acest gen. În urmă cu trei ani, acesta a mai înșelat o firmă din Brașov. Doar că atunci nu s-a prezentat ca un membru al SPP, ci a plusat și s-a dat drept ofiţer al Serviciului Român de Informaţii (SRI).

Și-a betonat intrarea de la Gardă

Sediul asociației pe care o conduce Dumitru Preda, Garda Revoluției Române, este situat în zona Piața Victoriei din Capitală. Deși are birourile în buricul târgului, nimeni nu poate intra în audiență la falsul spion, asta pentru că ușa de acces spre Garda Revoluției Române a fost betonată în urmă cu patru ani (foto, sursa:badorgood.com). Asta a trezit amuzamentul blogărilor care au fotografiat și postat comentarii ironice despre această întâmplare hazlie.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News