Mitocănia urbană la târgul de carte

Mitocănia urbană la târgul de carte

Salonul Bookfest de la Romexpo se încheie astăzi cu lansări importante, printre care un volum despre metehnele românilor.

Campania susţinută de Radio Guerrilla se regăseşte într-un atlas care se lansează astăzi, în ultima zi a Târgului de carte Bookfest, desfăşurat la Romexpo. Fiindcă mitocăniile „e de mai multe feluri”, „Atlasul de mitocănie urbană” prezintă peste 30 dintre specimenele care populează Codul Bunelor Maniere. Într-o amplă panoramă trecut, prezent şi viitor, de la mitocanul lui Caragiale până la mitocromul viitorului, în atlas sunt texte semnate de Neagu Djuvara, Liviu Mihaiu, Radu Paraschivescu sau Mihai Dobrovolschi.

„Cum să devii un Nimeni”

Ultima zi a târgului de carte va con tinua cu lansări „grele”. Dacă la prânz, analistul media Iulian Comănescu va prezenta cartea sa, „Cum să devii un Nimeni”, la standul Editurii Humanitas, tot de la ora 12.00, Margareta Pâslaru va povesti despre basmele fermecate pentru copii, scrise de Hans Christian An dersen.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tot astăzi, la prânz, se mai lansează volumul „Gabriel Garcia Marquez - O viaţă”, semnat de Gerald Martin, singura biografie a marelui scriitor columbian apărută cu acordul acestuia. Cunoscutul scriitor, laureat al Premiului Nobel în 1982, acum în vârstă de 82 de ani, a anunţat recent că renunţă la scris şi nu va mai publica un text inedit cât timp mai este în viaţă.

CIFRE Buget de 300.000 de euro

Cele cinci pavilioane (13-17) ale complexului Romexpo au fost întinse pe o suprafaţă de 13.700 mp, cu peste 130 de standuri cu cărţi. Anul acesta au fost fi expuse, timp de cinci zile, aproximativ 25.000 de titluri, iar intrarea publicului a fost liberă.

„A fost cu 20% mai puţin spaţiu decât anul trecut, am avut cu 15% mai puţini expozanţi şi cu 25% mai puţine venituri”, a declarat, pentru EVZ, Cristian Juncu, directorul executiv al Asociaţiei Editorilor Români, principalul organizator al salonului de carte. Bugetul celei de-a patra ediţii Bookfest a fost de 300.000 de euro, iar Ministerul Culturii a contribuit cu 35.000 de euro. Editurile au plătit pentru un metru pătrat la Romexpo aproximativ 60 de euro.