Evenimentul Zilei > Actualitate > OFICIAL | Mititelu a înscris Universitatea Craiova în Liga a 4-a: „Planul este ca în trei ani să fim în Liga 1!”
OFICIAL | Mititelu a înscris Universitatea Craiova în Liga a 4-a: „Planul este ca în trei ani să fim în Liga 1!”

OFICIAL | Mititelu a înscris Universitatea Craiova în Liga a 4-a: „Planul este ca în trei ani să fim în Liga 1!”

După șase ani de pauză, Universitatea Craiova, echipa deținută de Adrian Mititelu, revine în fotbalul românesc.

Adrian Mititelu a anunțat că echipa sa a fost înscrisă în Liga a 4-a, și că bugetul „juveților” va fi de 250.000 de euro. Antrenorul trupei va fi italianul Nicolo Napoli, iar acesta poate părăsi formația din Bănie dacă primeşte o ofertă de la o echipă din prima ligă din România sau din primele două ligi din Italia.

„Este un nou început după 6 ani de adevărată nebunie. Regret că nu am reluat activitatea mai devreme, numai că nu mă aşteptam nici în cele mai groaznice coşmaruri că se termină aşa procesul, cu achitare. Când mă pregăteam să reîncep, nu mă gândeam decât la faptul că mergem pe toate coclaurile ligilor inferioare. Este o prigoană să jucăm prin Ligile a patra şi a treia. Am vrut să evit toată această nedreptate. Mi se rupe sufletul să văd Universitatea acolo, dar…asta e până la urmă. Ceea ce sper acum este să nu cumva să ratăm vreo promovare. Planul nostru este ca în trei ani să fim în Liga 1. Nu simt o mare bucurie prin întoarcerea Universităţii Craiova pe terenul de fotbal, în schimb mă omoară nerăbdarea, timpul pe care trebuie să-l aştept până revenim acolo sus.

Am reuşit să obtin de undeva 250.000 de euro şi pot asigura bugetul echipei. Cred că suntem cea mai buna echipă de liga a patra din ţară în acest moment, mai ales la ce staff avem… Cert este că iar mi-am lăsat familia pe planul al doilea, iar nu plătesc banca şi las casa la bancă pentru Universitatea. E totul rezolvat cu înscrierea în campionat. Avem un imens noroc prin faptul că şef la AJF este cineva care a câştigat războaie cu partidul care guvernează acum şi care este răspunzător pentru tot răul din această ţară. Şeful AJF Dolj este independent, din fericire.

Toate meciurile noastre vrem să le trasnmitem în direct pe internet. Am achiziţionat aparatura necesară. Acum vreau să cumpăr o dronă sofisticată pentru a avea cadre cât mai bune, pentru că jucăm pe fel de fel de terenuri fără condiţii, fără tribune… Am vorbit deja cu Dumitru Tudor şi vreau să discut şi cu Marius Lăcătuş şi cu Petrolul, să facem chiar şi un patrulater la Piteşti, meciuri amicale cât mai multe ale acestor echipe de tradiţie.

Vom juca meciurile de acasă pe unde putem. E bună şi baza construită de Consiliul Judeţean. Avem însă probleme cu organizaţia criminală care protejează CSU. Multora le este teamă să discute cu noi, ca pe vremea comuniştilor. Le e frică de represalii. Lotul de acum este pregătit pentru doi ani de promovări consecutive. Patru sau cinci jucători sunt chiar de perspectiva şi pot continua şi la Liga 1. Echipamentul trebuie să sosească până cel mai târziu 3 august. Vor fi doua rânduri, unul albastru, altul negru. Cel mai frumos din ţară. Asta este obsesia mea. Este produs în 2017 de Adidas.

Vom vinde şi în străinătate, online. Cel original costă 80 de euro, dar vom vinde replici cu 20 de euro. Vom anunţa foarte curând o mare surpriză. Vom avea cel mai tare sponsor din România. Apreciez că Nicolo Napoli a acceptat să fie alături de noi chiar şi în liga a patra. Este adevărat că dacă primeşte ofertă de la Liga 1 sau din Serie B italiană, unde poartă ceva discuţii, pleacă”, a declarat Adrian Mititelu pentru RadioSport 1.