Mișcarea Pulsul Europei, fondată de un avocat din Frankfurt, o inițiativă non-partizană a cetățenilor, este de așteptat să adune 15.000 de susținători de la Amsterdam până la Wiesbaden, în acest weekend.

Participă la această mișcare 35 de orașe din Germania, cinci din Franța, plus Amsterdam, Bruxelles și Bath din Marea Britanie.

„Este nevoie de un semnal pro-european din inima societăților noastre”, a spus Daniel Röder, fondatorul mișcării. „Există foarte mulți oameni pe acest continent care au o doză sănătoasă de scepticism față de mai multe aspecte legate de funcționarea UE, dar care sunt „pentru” proiectul european: Suntem majoritatea tăcută, Și singurul mod în care ne putem face văzuți este să ieșim în stradă”, scrie The Guardian.

Röder a spus că inspirația i-a venit după protestele ce au urmat referendumului pentru Brexit și alegerilor americane. „Au fost extraordinare, dar păcat că au avut loc după ce evenimentele s-au consumat”, a spus el.

Circa 2.500 de oameni au participat la o manifestație în Frankfurt, duminica trecută, Organizatorii se așteaptă ca mai mulți să participe azi, înaintea unui vot crucial care va avea loc miercuri în Olanda.

Malte Steuber, 27 de ani, studentă la Drept și organizatoare a primului protest care a avut loc în orașul Münster  din vestul Germaniei, a declarat publicației Westfälische Nachrichten: „Dacă vorbim despre salvarea ideii europene, nu suntem în al doisprezecelea ceas, ci în al treisprezecelea, chiar”.