Protestul formaţiunilor de Opoziţie, reunite sub stindardul Mişcării de Rezistenţă Naţională „Acum”, a capacitat mii de oameni, aceştia scandând lozinci împotriva actualei guvernări şi a oligarhilor care au sărăcit statul cu cel mai mic PIB din Europa.

În acelaşi timp, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, la doi paşi de mitingul de bază, au fost aduse grătare care au înfierbântat repede mititei, dar şi-au făcut apariţia şi mai mulţi cheflii, puşi pe dansat şi cântat.

Au apărut zvonuri cum că aceştia din urmă ar fi ajuns aici în baza unei acţiuni pusă la cale da Partidul „Şor”, condus de primarul din Orhei, Ilan Şor. Numai că formaţiunea în cauză s-a grăbit să se delimiteze de asemenea acuzaţii.

Pe lângă toate acestea, portalul www. adevarul.md arată că şi un alt grup politic anunţase oficial că, în aceeaşi zi şi în acelaşi loc, va demara o acţiune de protest contra majorării preţului la combustibil. În timp ce două formaţiuni obşteşti aveau în plan să vină în Piaţă cu propria platformă, anume apărararea valorilor care ţin de patriotism.

În încercarea de a evita altercaţii între diverse tabere, forţele de ordine, prezente în număr mare, s-au poziţionat în aşa fel încât grupurile cu revendicări diverse să fie ţinute la distanţă unele de altele.