Persoana care a pierdut 30.000 de euro într-un supermarket din Timișoara a fost identificată, conform imaginilor surprinse de camerele de supraveghere din magazin, ca fiind un bărbat de 50 – 55 de ani.

Camerele de supraveghere l-au surprins pe bărbat părăsind magazinul, pe la una din casele de marcat. Cum nu a cumpărat nimic, ca să nu stea la coadă, trece printre barele care direcţionează clienţii. La scurt timp în urma lui trece un alt bărbat, căruia i se blochează căruciorul, iar o casieriță observă că una din roți e împiedicată de un plic.

Cum bărbatul susține că plicul nu e al lui, casierița îl preia, iar după ce observă ce conține, adică o sumă mare în euro, e anunțată Poliția. Totul s-a întâmplat joi seară, în supermarketul Kaufland, de pe strada D. Bojinca. În prezent, cei 30.000 de euro au fost depuși într-un cont al ANAF și așteaptă să fie revendicați.

Reprezentanții IPJ Timiș au declarat pentru Evz.ro că, până la această oră, persoana care a pierdut banii nu a fost identificată, și nimeni nu a anunțat pierderea importantei sume de bani.

Surpriză. Ce se întâmplă cu banii dacă nu vor fi revendicați

Întreaga întâmplare poate lua o turnură cu adevărat neașteptată. Conform legilor românești, dacă banii nu vor fi revendicați, ei pot reveni persoanei care i-a găsit. ”Dacă bunul ori preţul nu este pretins de proprietarul originar, el va fi considerat lucru fără stăpân şi remis găsitorului pe bază de proces-verbal.

În acest caz, găsitorul dobândeşte dreptul de proprietate prin ocupaţiune. Dovada ocupaţiunii se poate face prin procesul-verbal menţionat sau prin orice alt mijloc de probă. Dacă găsitorul refuză să preia bunul sau preţul, acesta revine comunei, oraşului sau municipiului pe teritoriul căruia a fost găsit şi intră în domeniul privat al acesteia”, prevede articolul 945 din codul civil, aliniatele 4 și 5.

Sursa foto: Adevărul.ro