Evenimentul ZileiMondenMisterul anului. Casa unui bărbat ascundea un tunel impresionant. Ce au descoperit cercetătorii

Misterul anului. Casa unui bărbat ascundea un tunel impresionant. Ce au descoperit cercetătorii

Misterul anului. Casa unui bărbat ascundea un tunel impresionant. Ce au descoperit cercetătorii
Un bărbat din Illinois, SUA, a făcut o descoperire uluitoare sub casa sa, după ce o parte din curtea lui s-a surpat. Fiind nevoit să facă reparații care au inclus și săpături, acesta a dat de un tunel.

Astfel, Gary Machens a descoperit un tunel cu dimensiuni impresionante, din secolul al XIX-lea, sub casă și curte, despre care n-a avut nici cea mai mică ideea până acum. Se crede că această construcție datează din anii 1840, însă motivul realizării lui rămâne deocamdată un mister.

Tunelul a fost construit prin 1840

Bărbatul a explicat pentru presa locală că a avut o problemă cu un trotuar din curte, iar când a făcut săpături, a găsit tunelul. „Indiferent pentru ce au construit, a fost nevoie de mulți bărbați și multe ore”, a spus el în timp ce stătea în tunel.

Machens crede că tunelul a fost închis, intenționat sau din necesitate, în jurul anului 1895, când toată zona a fost pavată cu un strat de cărămidă.

El a mai spus că istoria casei sale este, oricum, fascinantă: „Trei foști primari din Alton SUA au locuit în această casă de-a lungul anilor. Nu știu dacă vreunul dintre ei știa despre tunel. Casa a fost construită în 1890, iar tunelul prin 1840. Deci, a fost aici cu 50 de ani.

Pentru ce a fost folosit, nu știu. Avem hărți care datează din 1863, iar în zona asta nu era nicio construcție”.

Dimensiunile tunelului sugerează că acesta făcea parte dintr-un proiect mare de infrastructură, însă sunt doar speculații, din moment ce nu există nicio informație despre el, scrie Digi24.

Tot un tunel, dar pentru alte scopuri

Un tunel lung de peste 1.300m, folosit de traficanții de droguri pentru a transporta substanțele interzise în Mexic, a fost descoperit, anul trecut, de-a lungul graniţei de sud-vest a SUA.

Agenții federali din California au descoperit că pasajul subteran începe în Tijuana, Mexic, la doar 76 de metri la sud de graniţa SUA, şi ajunge în San Diego, California. Tunelul era dotat cu un sistem de transport pe șine, electricitate și ventilaţie.

„Tunelul sofisticat, cu toate dotările necesare, demonstrează determinarea şi resursele băneşti ale cartelurilor”, a declarat John W. Callery, agent special al Administraţiei pentru Controlul Drogurilor. „Graniţa va rămâne sigură, iar tunelurile de acest fel vor fi închise”.


Accesează: