Evenimentul Zilei > Actualitate > Mister Olympia și-a crescut mușchii cu un steroid produs la Cluj
Mister Olympia și-a crescut mușchii cu un steroid produs la Cluj

Mister Olympia și-a crescut mușchii cu un steroid produs la Cluj

Numele lui Arnold Schwarzenegger nu mai are nevoie de nicio prezentate. Sportiv, actor și politician, Arnold Schwarzenegger a câștigat de cinci ori concursul Mister Univers și de șapte ori ”Mister Olympia”, ambele destinate culturiștilor.

Născut în Austria, Arnold Schwarzenegger a început să practice culturismul și să ia un steroid produs la o fabrică de renume din Cluj, Naposim. De altfel, numele medicamentului provine de la Napoca, numele orașului din perioada romană.

În multe roluri din filme și-a etalat mușchii, lucrați în sălile de sport și dozați cu Naposim.

Un cunoscut medic român, specializat în antidoping, Alexandru Butoi, a povestit că Arnold Schwarzenegger lua Naposim, pentru creșterea masei musculare.

De asemenea, medicul a declarat că steroizii pot pune sănătatea în pericol, dând exemplul lui Arnold Schwarzenegger. “Pentru că oamenii nu ştiu, dar Arnold Schwarzenegger, la 52 de ani avea două bypass-uri coronariene. Lumea nu ştie treaba asta. El a fost un model în ceea ce priveşte hrana, ca să spun aşa, nu a fost gras, dar steroizii de-a lungul vieţii au dus la afecţiunile respective. E adevărat că nu a cedat şi nu a murit la 40 de ani ca alţii, pentru că la vremea lui foarte puţini steroizi existau în lume şi foarte puţin creaţi pentru sport. El spunea că în Austria, în perioada în care a devenit un sportiv foarte bun, a folosit Naposim, un medicament făcut de Terapia Cluj.

La noi se făcea, la Terapia Cluj, pentru tratarea unor afecţiuni, iar Austria, fiind aproape de România, procura mai uşor medicamentele astea. Şi povestea el că după ce a plecat în America i-a fost şi mai greu să procure Naposim şi îl costa şi mai mult. În momentul acesta nu se mai fabrică Naposim, dar au existat de-a lungul timpului şi sportivi care au ieşit pozitiv, este un steroid artificial”, a declarat Butoi, în cadrul unui interviu.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: