Evenimentul Zilei > International > Mişcările extremiste în ascensiune: Primar bătut măr în uşa casei sale
Mişcările extremiste în ascensiune: Primar bătut măr în uşa casei sale

Mişcările extremiste în ascensiune: Primar bătut măr în uşa casei sale

Acţiunile de intimidare, tot mai dese, aparţin, spun surse din poliţie, mişcărilor extremiste, skinheads şi neonaziste aflate într-o ascensiune îngrijorătoare nu numai în Germania, ci în toată Europa.
A avut loc o nouă agresiune, de data aceasta împotriva primarului  social-democrat Gummer în Hockenheim, sud-estul Germaniei. Acesta a fost grav rănit de un agresor care ieri noapte a sunat la uşa casei sale, la Boehl-Iggelheim.
Primarul din Hockenheim, Dieter Gummer a fost agresat la uşa propriei locuinţe. Starea lui este gravă potrivit poliţiei locale.
Când primarul, de 67 de ani, în funcţie din 2004 şi pe cale să abandoneze conducerea oraşului în august – a deschis uşa şi  a primit fără niciun alt gest sau vorbă un pumn direct în faţă, care l-a făcut să se prăbuşească la pământ şi să se lovească cu capul de ciment, în urma rănindu-se  foarte grav.

Acum se află internat în spital. ”Facem cercetări multiple”, spune poliţia care deocamdată nu cunoaşte identitatea agresorului, şi nici  motivul agresiunii.

Această întâmplare vine după ce în urmă cu mai puţin de o lună Walter Luebcke, lider local al CDU, a fost asasinat, din pricina poziţiei sale în favoarea migranţilor din Germania, titrează Huffingtonpost.
Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: