Evenimentul Zilei > Actualitate > Mişcări de trupe în Europa: Ozil, aproape de Real Madrid. Robinho, la Schalke?
Mişcări de trupe în Europa: Ozil, aproape de Real Madrid. Robinho, la Schalke?

Mişcări de trupe în Europa: Ozil, aproape de Real Madrid. Robinho, la Schalke?

Conform publicaţiei iberice "Marca", Real Madrid ar fi oferit 14 milioane de euro formaţiei germane Werder Bremen pentru mijlocaşul Mesut Ozil, care şi-a dat deja acordul pentru o mutare pe Santiago Bernabeu. De asemenea, francezii de la "L'Equipe" anunţă o eventuală trecere a brazilianului Robinho de la Manchester City în Germania, la Schalke 04.

Se pare că zilele lui Ozil la Bremen sunt numărate. Tot ce lipseşte pentru ca tânărul mijlocaş german să ajungă în curtea lui Real Madrid este acordul clubului din nordul Germaniei. Potrivit "Marca", Real a mai aruncat alte cinci milioane în joc pentru Ozil, suma de transfer ajungând la 14 milioane de euro, însă şefii de pe Wesserstadion vor 20.

"Sper ca Mesut să aleagă să joace pentru noi. Ar fi o achiziţie foarte importantă, mai ales în condiţiile în care Kaka este accidentat. E un jucător talentat şi versatil. Păcat însă că până în acest moment, Werder şi antrenorul Schaaf nu sunt de acord cu transferul lui", a spus portughezul Jose Mourinho, tehnicianul lui Real Madrid. Ozil (21 de ani) a ajuns la Bremen în  2008, când a fost cumpărat de la Schalke 04 pentru 4,3 milioane de euro. Contractul lui expiră în 2011.

Un alt zvon care prinde contur pe piaţa transferurilor în Europa este cel al plecării lui Robinho de la Manchester City. Fostul atacant al lui Real Madrid ar putea face pereche din nou în atac cu Raul, de această dată la Schalke 04 Gelsenkirchen. "L’Equipe" anunţă că nemţii ar fi oferit 25 de milioane de dolari pentru obţinerea semnăturii jucătorului brazilian în vârstă de 26 de ani.

Robinho are contract cu "cetăţenii" până în 2013, însă nu pare prea fericit la Manchester, el fiind împrumutat sezonul trecut în Brazilia, la Santos. City a plătit 42 de milioane de euro, în 2008, pentru cumpărarea atacantului.