Mirela Diaconu a lansat colecţia toamnă/iarnă 2011-2012

Mirela Diaconu a lansat colecţia toamnă/iarnă 2011-2012

Designerul Mirela Diaconu a lansat la începutul acestei săptămâni colecţia toamnă/iarnă 2011-2012 ”Soul Prints”.

Evenimentul desfăşurat în cadrul elegant oferit de salonul Le Diplomat al Hotelului Hilton din Capitală s-a bucurat atât de prezenţa presei de specialitate, cât şi de cea a unor persoane publice - Andreea Esca, Oana Roman, Roxana Iliescu, Mădălina Drăghici, Roxana Ilie, Diana Ştefănescu, Alin Gălăţescu, Iris Şerban, Florin Dobre, Giulia Nahmany, Laurent Tourette, Bianca Ioniţă sau Andrei Iordache. Frumuseţea din zori Atmosfera colecţiei a fost creată de o metaforă inspirată de sentimentul trecerii dinspre vis către realitate, creatoarea dorind să surprindă momentul trăit înainte de conectarea la lumea din jur. Pentru aceasta, Mirela a îmbinat croiurile lejere şi simple cu drapaje, fronseuri, pliuri şi cute cu accent pe proporţii, pe detaliile siluetei, pe volume care conferă libertate corpului. Silueta se îmbracă uşor, pentru un sentiment de relaxare şi visare.

Materialul de bază uitlizat în această colecţie este mătasea, prinn intermediul căreia designerul a dorit să ne inspire sentimentul de graţie şi linişte. Alături de mătase, voalul a fost folosit pentru a accentua şi mai mult senzaţia de plutire, însă, cu toate acestea, colecţia nu ar însemna nimic fără combinaţia cu organza, regina volumelor şi a efectelor speciale.

Culorile alese de Mirela Diaconu sunt pasteluri care îmbracă corpul gol asemenea aşternutului de pe pat. Toate acestea sunt combinate cu imprimeuri originale, simbolice pentru obiectele personale, şi sugestii ale sentimentului de deja-vu.    „In general, prezentările de modă pot deveni uşor anoste, dar colecţia prezentată în aceasta seară a fost senzaţională! Felicitări, Mirela!”, a spus Andreea Esca presei, la finalul evenimentului.   Biografie

Ne puteți urmări și pe Google News

 Mirela Diaconu este absolventă a cursurilor de fashion design ale Instituto NABA (Nuova Accademia di Belle Arti) şi a unui master în Accessories Design la Domus Academy, ambele la Milano. De asemena, a participat şi la seminarii pe proiect cu Diego Dolcini (proiect final de master), Daniela Puppa, Frankie Morello, Future Concept Lab, Mario Sorbo, Carlos Osman.

Colecţia de diplomă realizată în colaborare cu Diego Dolcini participă la concursul internaţional ”ITS SIX Accessories” în 2007, beneficiind de suport tehnic din partea casei de modă Ferragamo.

Şi-a deschis atelierul de creaţie ce îi poartă numele în 2007, iar debutul în modă l-l-a avut în acelaşi an, în cadrul celei de a III-a ediţii a Galei Avanpremiere.