Dezvăluirile lui Anghel Iordănescu despre „dosarele blaturilor“ au declanş at comentarii aprinse în lumea fotbalului. „Generalul“ a mărturisit, într-un interviu publicat ieri în cotidianul nostru, că a strâns, la federaţie, zeci de fişe în care secunzii săi au scris despre blaturile la care asistau. În tot acest timp, deşi Iordănescu îi cerea să intervină, Mircea Sandu, preşedintele de atunci şi de acum al FRF, ridica de fiecare dată din umeri. Foştii internaţionali ai Românei îl învinovăţesc pe Naşu’ pentru faptul că meciurile strategice au sugrumat competiţia internă.

„Nu se doreşte curăţenie“

Fost secund al lui Iordănescu, Gabi Balint, unul dintre cei care a scris negru pe alb cuvântul blat în fişele adunate de Iordănescu, spune că Naşu’ n-a dorit să arunce mizeria din fotbal. „Dacă Mircea Sandu şi-ar fi dorit curăţenie în fotbal, s-ar fi făcut! Mircea Sandu ar fi putut să ne dea nouă, antrenorilor federali, puteri sporite. Să trimită o comisie tehnică, formată din doi-trei antrenori, care să observe meciurile de campionat. Aceştia ar fi venit cu concluzia că a fost blat, apoi ar fi trebuit chemaţ i conducătorii la raport. Cel puţin i-ar fi speriat pe preşedinţii de cluburi cu astfel de metode!“.

Gică Mihali face alte dezvăluiri: „Nea Puiu ne spunea: «Nu jucaţi în meciuri aranjate»! Chiar dacă vă spune preşedintele de club. Era afectat de blaturile care erau la noi. Hagi şi Popescu au luat poziţie împotriva partidelor aranjate.

Oricum, după părerea mea, nu există antrenor sau jucători care să nu fi ascultat de preşedintele de club care îi cerea: «Vezi că interesul echipei noastre este acela de a face egal!». Acum nu se mai fac aşa de multe. Au mai fost câteva blaturi, pe finalul campionatului trecut“, susţine fostul internaţional.

ATMOSFERĂ

Viorel Moldovan: „Erau nemulţumiri“

În calitate de fost „stranier“, Viorel Moldovan spune că simţea tensiunea din fotbalul românesc, atunci când venea în ţară pentru a da curs convocărilor la echipa naţională. „Erau discuţii. Ştiu că nea Puiu era nemulţumit de situaţ ia din campionat, dar mai multe nu cunosc“, a comentat ieri cel alintat odinioară „Moldo-but“. Au fost jucători care, la vremea respectivă, au luat atitudine împotriva blaturilor. Gică Hagi a avut o izbucnire nervoasă la adresa lui Gheorghe Ştefan, unul dintre liderii Cooperativei. „Regele“ i-a interzis lui „Pinalti“ să mai urce în avionul naţionalei.

REACŢII