Mircea Sandu l-a executat pe Răzvan Lucescu: "Ar fi trebuit să încheiem raporturile de muncă"

Mircea Sandu l-a executat pe Răzvan Lucescu: "Ar fi trebuit să încheiem raporturile de muncă"

Mircea Sandu l-a "mitraliat" din toate poziţiile pe selecţioner, reproşându-i lipsa de rezultate, de coerenţă în alcătuirea lotului şi altele. "Naşul" vrea să-l împingă pe Răzvan să demisioneze.

Mircea Sandu l-a "executat" ieri pe Răzvan Lucescu aşa cum n-a făcut-o cu niciun alt antrenor al echipei naţionale. Mai întâi, conducătorul FRF a măturat pe jos cu selecţionerul României în şedinţa Comitetului Executiv, în care a citit un raport total defavorabil tehnicianului şi şi-a expus clar părerea: Răzvan trebuie să plece.

Teoretic, selecţionerul a ieşit învingător din primul "meci" cu Comitetul Executiv, care a decis cu 10 voturi pro şi 3 împotrivă să-i se mai acorde o şansă până pe 3 iunie, data meciului-retur cu Bosnia. Practic, "Naşul" i-a dat o lovitură mult mai grea, împingându-l pe antrenor către o demisie de onoare. Atacul lui Sandu a fost logic, coerent şi la obiect. Rămâne de văzut dacă Lucescu jr. va avea o ultimă urmă de demnitate şi va alege să plece dintr-un loc în care nu mai este dorit.

Răzvan Lucescu a absentat de la şedinţa de la "Casa Fotbalului" fiindcă a preferat să fie prezent la dezastrul trăit de tatăl său la Barcelona, astfel că l-a trimis pe metodistul Dan Apolzan să prezinte analiza meciurilor cu Bosnia şi cu Luxemburg. Sandu l-a învinovăţit ieri de toate relele pe antrenor. I-a reproşat că n-are rezultate, că n-a întinerit echipa, că a rulat prea mulţi jucători, că naţionala nu joacă nimic, deşi în acest timp s-ar fi "tocat" 3,3 milioane de euro! I-a imputat până şi faptul că nu şi-a ales bine stafful, dar şi că a folosit jucători care au fost sfătuiţi să saboteze naţionala! "Lipsa de rezultate e clară"

Ne puteți urmări și pe Google News

Sandu a demarat atacul în trombă: "Prin 2009, Piţurcă a fost schimbat pentru rezultate slabe. Răzvan Lucescu avea obiectiv calificarea la Euro 2012. Are un palmares total nefavorabil: 20 de meciuri, şase victorii, şapte egaluri şi şapte înfrângeri, golaveraj 22-26. În perioada 2006-2007, Piţurcă avea 22 de meciuri, 16-3-3, golaveraj 40-12. Lipsa de rezultate e clară. A selecţionat 66 de jucători, iar Piţurcă, în doi ani, a chemat 54. Din cei 66 chemaţi de Răzvan, doar şase au jucat peste zece meciuri. Răzvan a avut doi ani să reformeze echipa naţională. Să ştim primii 7, primii 8, axul echipei. A adus jucători fără echipe sau care nu joacă, precum Florescu, Deac. Nu mi s-a părut normală înlocuirea lui Florescu cu Ropotan. Cu Bosnia am dovedit o frică inexplicabilă. Ne tremurau chiloţii pe noi! Am luat 13 goluri din faze fixe. Au fost titulari unii jucători aleşi pe principii greşite. Un obiectiv realist ar fi calificarea la Euro 2016, iar ca obiectiv intermediar Mondialul din 2014. Acum nu văd un joc frumos, nu văd perspective. În doi ani s-au cheltuit 3,3 milioane de euro. Din punctul meu de vedere, ar fi trebuit să încetăm raporturile de muncă!".

După ce selecţionerul a dezvăluit că anumiţi jucători au fost sfătuiţi să saboteze naţionala (trimitere către impresarii Ioan şi Victor Becali), Sandu a reacţionat vehement. "Dacă este aşa, este foarte grav. Le rezolvi cu jucătorii, nu ieşi cu ele. E greşită abordarea".

O posibilă explicaţie pentru faptul că nu s-a luat o decizie radicală este că, în acest moment, nu există variante viabile. "Nu sunt prea multe soluţii. Nu orice antrenor poate ajunge la naţională. Varianta Olăroiu e corectă. Dorinel - nu e timpul, Sabău - nu e timpul. Dan Petrescu are angajament, cu Victor Piţurcă am avut deja o experienţă. Mai rămâne varianta antrenor străin", a mai spus şeful FRF.

"Independenţă" de ochii lumii

Mircea Sandu şi-a rafinat metodele de "tortură". Nu i-a mai pus pe membrii Comitetului Executiv să ridice mâna la comandă, ca în trecut, ci a aruncat greutatea deciziei pe umerii selec ţionerului. "Am propus ruperea colaborării, dar Comitetul Executiv s-a împotrivit. Nu e antrenorul meu. Sunt decizii prin consens", a spus Sandu despre faptul că Pălărie şi alţi oameni din forul federal s-au împotrivit, formal, destituirii.

"Dom’le, n-a mai fost ca la Piţurcă. Atunci am ştiut toţi că trebuie dat afară şi s-a votat în unanimitate. «Naşu’» l-a făcut «varză», dar ne-a zis să votăm cum vrem. Nu vrea să-l oblige să demisioneze ca să nu-i dea bani. Răzvan n-are nicio clauză de acest gen. Cei care au votat contra au fost Sandu, Octavian Goga şi Cristian Bobar", ne-a dezvăluit unul dintre membrii Comitetului Executiv.

DECIZIE

"Executivii" vor merge în deplasări!

Comitetul Executiv "independent" a votat pentru men ţinerea selecţionerului, dar i-a dat mandat lui Mircea Sandu să-l poată schimba singur pe Lucescu junior după 3 iunie. "Dacă pierde cu Bosnia, Sandu a primit împuternicire să-l dea singur afară, fără să mai convoace Comitetul Executiv, pentru că la două zile este plecarea spre Brazilia şi nu mai e timp de aşa ceva", ne-a spus un membru al Comitetului Executiv.

"Mitică Dragomir l-a făcut în fel şi chip că n-a venit la şedinţă. Mitică a propus ca toţi membrii Comitetului Executiv să fie mai aproape de naţională şi, în caz de probleme, să ia repede decizii. Toţi vom urca în avionul naţionalei la deplasările de la meciurile oficiale (n.r. - obicei din perioada Cooperativei, până când Gică Hagi i-a dat jos din avionul naţionalei pe Pădureanu şi pe Ştefan)", a mai dezvăluit sursa.

Niculae, motiv de ceartă

"Răzvan s-a certat cu Borcea de la Marius Niculae, că nu putea să-l mai vândă dacă nu-l băga un pic şi la naţională. Apoi, Răzvan n-a mai vrut să-l vadă pe Borcea în avion şi de aici s-a iscat tot circul ăsta între ei. Mai voiau şi «fraţii» să vopsească nişte «cadavre» la naţională", ne-a mai povestit un personaj din Comitetul Executiv.

"N-au vorbit toţi. Cine stătea să-l asculte pe Pălărie? A fost circ când s-a băgat în seamă şi Vasile Avram. Dragomir l-a repezit: «Taci, dracu’, ai ajuns şi tu săţi dai cu părerea despre fot balişti. Vezi-ţi de arbitrii tăi!»", a încheiat sursa noastră.