Evenimentul Zilei > Actualitate > Mircea Lucescu, tot mai APROAPE de o revenire în Turcia. Ce echipă se luptă pentru a obține semnătura românului
Mircea Lucescu, tot mai APROAPE de o revenire în Turcia. Ce echipă se luptă pentru a obține semnătura românului

Mircea Lucescu, tot mai APROAPE de o revenire în Turcia. Ce echipă se luptă pentru a obține semnătura românului

Mircea Lucescu este dorit cu insitență de turci. Românului îi va expira contractul cu Șahtior Donețk în această vară, și va părăsi, așa cum a anunțat deseori, fotbalul din Ucraina.

Cenk Ergun, directorul sportiv al lui Galatasaray, l-a contactat în urmă cu două zile pe „Il Luce”, pentru a-l invita la o negociere privind ocuparea postului de antrenor al celebrei trupe din Istanbul, anunță cotidianul „Hurriyet”. Sursa citată a precizat că președintele Galatei, Dursun Ozbek, mai are două variante, Marcelo Bielsa și Lucien Favre, dar românul este preferatul oficialului echipei.

„Să ne întâlnim şi să discutăm cu Lucescu. Numele lui a fost menţionat de-a lungul anilor în legătură cu multe cluburi, dar el nu a venit în Turcia din diverse motive. Poate se întrunesc condiţiile şi îl putem convinge", ar fi spus Ozbek, la începutul săptămânii trecute.

Lui Lucescu i se termina contractul cu Șahtior în vară, luând în calcul varianta plecării de la Donețk, din cauza situației tensionante din Ucraina. Mai mult, tehnicianul român a antrenat-o pe Galatasaray în perioada 2000-2002 şi a câştigat cu aceasta Supercupa Europei în 2000 şi campionatul Turciei în 2002.