Nu vreau să fac niciun fel de aprecieri. Dacă spun da, atunci se va interpreta că eu îl propun pe Mircea Geoană. Dacă spun nu, atunci se va supăra Mircea Geoană. Nu vreau să discut niciun fel de nume. Mircea Geoană este un om cu foarte multe calități – toată lumea îl cunoaște – calități de politică externă, calități de comunicare. Deci este un om cu multe calități. Categoric da!”, a declarat Liviu Dragnea, duminică seara, fiind întrebat de zvonul legat de numirea lui Geoană la SIE. Mihai Răzvan Ungureanu a demisionat de șapte luni de la șefia SIE. Recent, Klaus Iohannis a spus că are de gând să se consulte cu majoritatea parlamentară înainte de a veni cu o propunere. „Dacă va fi politician sau nu — asta rămâne de văzut”, a punctat șeful statului.

Laude pentru Dragnea

Între timp, Mircea Geoană a găsit de cuviință să-l laude pe liderul PSD Liviu Dragnea și să-l critice pe Victor Ponta, cei doi aflându- se într-un război deschis. „Liviu Dragnea cred că face bine, încercând din răsputeri să reziste acestei provocări permanente pe care Victor Ponta o face la adresa lui, până acum a fost suficient de înţelept şi de echilibrat să nu intre într- o capcană”, a declarat Geoană în urmă cu câteva zile. Mai mult, fostul președinte al PSD a spus că el crede că în acest moment Ponta caută un pretext pentru a se victimiza şi pentru a fi dat afară din partid.

Grindeanu, la Aspen

Interesant în acest context este că premierul Sorin Grindeanu a participat, joia trecută, la prima întâlnire de lucru a comunității „Team Romania” organizată de Institutul Aspen, al cărui președinte este Mircea Geoană și biroul din București al German Marshall Fund.

„Nu știu câți suntem”

Mircea Geoană a fost preşedintele PSD între anii 2005 şi 2010, ministru de Externe între 2000 şi 2004 şi fost ambasador la Washington. Geoană a mai fost candidatul PSD la alegerile prezidențiale din 2009, rămas celebru pentru declarația „Mihaela, dragostea mea”, când seara a fost dat președinte de exit-poll-uri și dimineața s-a trezit că alegerile au fost câștigate de Traian Băsescu. Întrebat, în 2007, despre ofiţerii de informaţii din România, Mircea Geoana, atunci preşedintele PSD, a răspuns: „Nu ştim câţi suntem, în primul rând!”.

Te-ar putea interesa și: