”Este un abuz asupra drepturilor elementare ale părintelui”, a declarat Mircea Badea în cadrul unei emisiuni la Antena 3.

Mircea Badea a transmis o sesizare către Avocatul Poporului, intrigat de faptul că decizia de amânare a înscrierii la școală nu îi revine părintelui, așa cum consideră că este normal, ci ”statului”.

Pentru astfel de situații, legea prevede evaluarea copilului de către mai multe comisii și este obligatorie obținerea unei adeverințe de la un medic care să declare copilul ”inapt”.

Un exemplu prezentat de Mircea Badea

”Să zicem că ai un copil de 6 ani și ai putea să-l duci la școală acum din toamnă. Dar vrei să îl mai ții un an, din motive pe care le alegi tu ca părinte, poate ești unul care crede în ‘expresia cei 7 ani de acasă’.(…) trebuie să sesizezi inspectoratul și să urmezi obligatoriu o consiliere. Suni la TelVerde și poate să te consilieze acolo sau poți să te duci la consiliere. Acolo încearcă să te facă să te răzgândești.”, spune Mircea Badea.

El mai menționează că,în afară de consilierea obligatorie, părintele trebuie să obțină de la un doctor o adeverință care să ateste calitatea de ”inapt” a copilului.

Este un abuz ca statul să ia decizii pentru copilul tău

”În opinia mea este un abuz asupra drepturilor elementare ale părintelui de a evalua singur dacă copilul său e bine să meargă de la 6 sau 7 ani la școală. Părintele este trasformat doar în furnizor de servicii, trebuie să achite facturile, să-i dea mâncare, sa-l îmbrace, în rest deciziile cu orice trebuie să facă copilul să le ia statul, o comisie, un doctor.”, susține Mircea Badea, care anunță că a făcut o sesizare la Avocatul Poporului.

Mircea Badea vorbeşte în calitate de părinte. Împreună cu  frumoasa sa iubită Carmen Brumă au un fiu care a împlinit deja  6 ani.