Medicii din Gunter – coasta de est a Indiei din statul Andhra Pradesh – susțin că Erramatti Mangayamma și soțul ei, Yaramati Sitarama Rajarao, în vârstă de 78 de ani, au două fete sănătoase care s-au născut prin cezariană la un spital privat la 5 septembrie.

Dr. Sanakkayala Umasankar a spus că „minunea medicală” a fost posibilă prin fertilizarea in vitro și o echipă de 10 medici care s-au ocupat de pacientă.

Cu toate acestea, Andhra Pradesh Medical Council, o agenție autorizată de guvern care reglementează practicile medicinei în regiune, a declarat pentru Times of India că va investiga cazul.

„Cu siguranță este o problemă discutabilă”, a declarat președintele consiliului Buchipudi Sambasiva Reddy. „Vom discuta acest lucru la următoarea noastră ședință de consilieri”. Dr. Umasankar a declarat pentru TOI, „Am respectat toate regulile” procedurii standard de FIV, adăugând că a exista şi o „clauză de confidențialitate”. De asemenea, a fost supusă unui examen psihologic pentru a fi sigură că este pregătită psihic, mai spune medicul.

Cuplul, împreună de 57 de ani, a încercat la începutul căsătoriei să aibă copii, dar nu s-a putut – chiar și după consultarea medicilor și a templelor religioase. Cei doi soţi s-au consultat pentru prima dată anul trecut cu expertul FIV, Umasankar, care apoi a adus cazul în faţa unui consiliu de cardiologi, ginecologi și pediatri, înainte de a începe procedurile.

Te-ar putea interesa și: