“Rusia și-a apărat credibilitatea în ceea ce privește datele cu privire la coronavirus, după ce Belarus a afirmat că țara vecină este „pârjolită” de infecție, iar UE a acuzat și ea Moscova de alte „minciuni sfruntate”.

„Motivele pentru care numărul cazurilor de infecții din Rusia, declarate official, rămâne relativ scăzut s-ar putea să aibă un caracter mai complex,” a declarat pentru EUObserver un purtător de cuvânt al ambasadei Rusiei în UE.

„Asemenea lucruri n-ar trebui să stea la baza vreunei teorii a conspirației”,  a mai spus el. El a adăugat că,  „în contextul unei situații care se schimbă rapid, Rusia le-a comunicat  partenerilor din străinătate toate cifrele la zi, inclusiv Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) și țărilor membre ale UE”.

„În acest moment, atunci când am primit cererea celor de la EUobserver și am vorbit de 93 de cazuri (în Rusia), acolo existau deja peste 100 de cazuri confirmate și anunțate oficial. Și, din nefericire, această cifră e pe cale să se mărească”, a spus el

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE