Tinerii, care sunt în cea mai mare parte de origine migrantă, șantajează și abuzează sute de fete minore în Olanda în fiecare an.  Potrivit ziarului menţionat, pentru această documentare a contactat asistenții sociali, poliția și experții în domeniu.

Concluzia este că tinerii proxeneţi sunt în mare parte marocani, turci sau români. Câștigarea rapidă a unor sume de bani și a puterii sunt obiectivele lor principale.  Floor's Sas, un psiholog care lucrează cu victimele, constată că reţelele de socializare sunt folosite pentru a șantaja fetele. Potrivit ei, se fac fotografii cu fete care fac sex cu prietenii lor sau cu un "loverboy", după care, este suficient să fie șantajate pentru a deveni prostituate.

Marijke van Overveld de la poliția olandeză spune: "Vorbim anual de aproape 1.400 de victime minore". Overveld menționează că procesul de seducție și șantajare a fetelor s-a scurtat de la luni la două săptămâni sau mai puțin.  În timp ce în Marea Britanie au fost evidențiate mai multe cazuri de acest gen, abuzul oribil al fetelor minore este la fel de prezent și în Țările de Jos. Ca și în Regatul Unit, majoritatea proxeneţilor din Țările de Jos sunt migranţi, notează voiceofeurope.

Te-ar putea interesa și: