Evenimentul Zilei > Politica > Ministrul Transporturilor bate cu pumnul în masă: cui nu-i convine, un pas în lateral!
Ministrul Transporturilor bate cu pumnul în masă: cui nu-i convine, un pas în lateral!

Ministrul Transporturilor bate cu pumnul în masă: cui nu-i convine, un pas în lateral!

Ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode, arată noua direcție spre care merge Guvernul Orban.

Cu ocazia instalării noului prefect de Satu Mare, Radu Bud, Lucian Bode le-a transmis tuturor celor care nu se simt „confortabil” cu politicile Guvernului Orban să facă „un pas în lateral”.

„Sigur că pot fi, şi nu e de condamnat, reprezentanţi ai unor instituţii care nu sunt confortabili cu politicile publice ale Guvernului Orban. Vă spun foarte limpede şi cu prietenie, le recomand să facă un pas în lateral. Acesta este mesajul Guvernului Orban, acestea sunt politicile asumate în faţa Parlamentului şi aceasta este direcţia în care noi vrem să mergem”, a declarat Bode, citat de Agerpres.

Ministrul Transporturilor a avut un mesaj categoric și pentru noul prefect de Satu Mare. Bode i-a  transmis lui Bud că are obligaţia de a implementa programul de guvernare la nivel local: „Sunteţi obligat să asiguraţi implementarea programului de guvernare la nivel local. Aveţi toate prerogativele Constituţionale să faceţi acest lucru. Aveţi aparatul Instituţiei Prefectului care trebuie să servească interesul cetăţenilor, vă recomand să lucraţi împreună cu instituţiile deconcentrate la creşterea calităţii serviciilor publice oferite cetăţenilor şi companiilor. Apropo de acest lucru, sigur în ultima perioadă au avut loc majorări de salarii în aparatul public. Vă rog să vă gândiţi în fiecare moment şi să ne gândim cu toţii pentru că suntem în serviciul public, suntem plătiţi din bani publici, dacă nivelul serviciilor oferite cetăţenilor a crescut direct proporţional cu nivelul veniturilor din ultimii ani”.

Radu Bud a fost până de curând inspector guvernamental. Este pentru a treia oară în carieră prefect al judeţului Satu Mare.