Evenimentul Zilei > International > Ministrul rus de Externe l-a numit „debil” pe un jurnalist de la Reuters
Ministrul rus de Externe l-a numit „debil” pe un jurnalist de la Reuters

Ministrul rus de Externe l-a numit „debil” pe un jurnalist de la Reuters

Ministrul Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, nu renunță la vechiul obicei, adresându-se din nou către o peroană cu apelativul "debil”. De această dată s-a întâmplat înainte de întrevederea cu omologul său german Frank-Walter Steinmeier, de ieri, în cadrul reuniunii ministeriale a OSCE, diplomatul rus numindu-l "debil” pe operatorul de la Reuters.

Din imaginile surprinse de operatorul Reuters se vede că delegația rusească în frunte cu Serghei Lavrov a venit la întrevedere puțin înaintea delegației germane, ceea ce îl nemulțumește pe șeful diplomației ruse.

Ulterior, acesta privește către camera de luat vederi a operatorului Reuters, întrebându-l în limba engleză „Ce vrei?” („What do you want?”). Fără aștepta un răspuns, acesta intră în sala pentru întrevederi oficiale numindu-l pe operator cu deja cunoscutul „debil”, în limba rusă, potrivit realitatea.md.

Realitatatea.md amintește că în vara anului 2015, ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, l-a înjurat pe omologul său din Arabia Saudită, Adel al-Jubeir, în cadrul unui eveniment public. În filmulețul devenit viral pe internet se vede cum, în timpul discursului diplomatului saudit, Serghei Lavrov își apleacă capul numindu-l pe ministrul de Externe al Arabiei Saudite „debil”.