Evenimentul Zilei > Economie > Ministrul Muncii: Anul acesta vom avea implementarea Legii indemnizaţiilor pentru mame
Ministrul Muncii: Anul acesta vom avea implementarea Legii indemnizaţiilor pentru mame

Ministrul Muncii: Anul acesta vom avea implementarea Legii indemnizaţiilor pentru mame

Legea indemnizaţiilor pentru mame va fi implementată anul acesta, a anunţat marţi ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, cu precizarea că este încă prea devreme pentru a stabili cu exactitate sursele de finanţare.

"Lucrul acesta este asumat de către Guvern, noi practic suntem deja în comunicare cu președintele și am considerat, evident, că această reglementare este una pe care o urmărim pentru implementare. Este devreme acum să vă spunem exact de unde am identificat toate sursele. Așa cum știți foarte bine este vorba de a intra în vigoare de la 1 iulie că așa este termenul prin lege. Este de văzut dacă rectificarea care de obicei are loc exact în acea perioadă va permite de la 1 iulie. Mai avem și o problemă tehnică legată de sistemul informatic la care lucrăm deja. Astăzi am discutat cu colegii această problemă. Dar în acest moment ce vă pot asigura este că tratăm foarte serios această problemă și că așa cum arată lucrurile acum în acest an vom avea implementarea acestui act normativ", a afirmat Dragoș Pîslaru.

"Chiar astăzi (n.r. luni) am semnat un decret de promulgare pentru o lege care, cu siguranță, este din zona dvs, este vorba de decretul de promulgare a legii pentru modificarea și completarea OUG 111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor, adică indemnizația pentru mame", a spus Iohannis, la ceremonia de învestitură a noului ministru al Muncii, Dragoș Pîslaru.

În opinia sa, legea este una bună, așteptată şi bine-venită.

"Vă încurajez pe dvs (n.r. ministrul Muncii) și pe dumneavoastră, domnul prim-ministru, să găsiți în Guvern cele mai bune soluții pentru a aplica cât se poate de repede această lege. Eu vă rog să nu tratați această chestiune într-un mod contabil. Este o lege proactivă, din zona politicilor demografice, care, cu siguranță, este foarte importantă pentru România", a adăugat Iohannis, potrivit Agerpres