Evenimentul Zilei > Justitie > Ministrul Justiţiei a lansat un mesaj interesant la Antena 3: „Dacă vrea un nou mandat, să se înscrie la concurs”
Ministrul Justiţiei a lansat un mesaj interesant la Antena 3: „Dacă vrea un nou mandat, să se înscrie la concurs”

Ministrul Justiţiei a lansat un mesaj interesant la Antena 3: „Dacă vrea un nou mandat, să se înscrie la concurs”

În contextul în care Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a admis recent solicitarea lui Daniel Horodniceanu de a reveni la DIICOT Iaşi după încetarea mandatului de procuror-şef al acestei structuri, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a reacţionat.

Șefului anti-mafia îi expiră actualul mandat în luna mai, iar Toader i-a transmis la Antena 3 că dacă vrea încă un mandat în fruntea DIICOT trebuie să se înscrie la concurs.

„Am vorbit recent cu domnul procuror șef al DIICOT, nu am abordat acest subiect. Dacă va mai dori un al doilea mandat, calea e de înscriere în procedura publică, nu de desemnare”, a declarat ministrul Justiţiei.

Amintim că la data de 19 mai 2015, preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul pentru numirea lui Horodniceanu în funcţia de procuror-şef al DIICOT, la propunerea lui Robert Cazanciuc, ministrului Justiţiei la acea vreme.